Last news in Fakti

5 Октомври, 2015 08:17 26 760 23

Зверска катастрофа с Porsche 918 Spyder

  • porsche-
  • 918 spyder-
  • катастрофа-
  • пострадали
Водач на суперкара Porsche 918 Spyder изгуби контрол и се вряза в публиката по време на ежегодното благотворително автомобилно шоу Paqpaqli Ghall-Istrina. По думи на очевидци пилотът е изпуснал колата, след като едно от задните колела е излязло от пистата.
 
В резултат на катастрофата са пострадали 26 души, 5 от които са в критично състояние. След ранените са майка и шестгодишното и дете. Инцидентът е станал в близост до летището Hal Farrug в Малта.
 
По данни на вестник Times of Malta зверската катастрофа е станала вчера следобед. Автомобилът е управляван от неговия собственик Пол Бейли, който според изданието е бил доста добър и опитен водач.
Бейли също е сред пострадалите. Според говорител на организаторите на шоуто, тепърва инцидентът ще се разследва, за да се уточни причината за катастрофата. Видео от фаталната катастрофа може да видите най-долу.
 
Porsche 918 Spyder  е снабден с четири режима на работа. Спортният режим прехвърля по-голямата част от въртящия момент на задните колела, а електромоторите помагат за управлението на т.нар. векторна тяга.
 
Освен това при най-сериозните натоварвания водачът може да използва и събраната в батериите енергия, за да повиши допълнително мощността на автомобила. Именно в такъв режим е станал фаталният инцидент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    2 0 Отговор
    Колкото и съвършена да е колата, трябва да се мисли и да не се рискува, защото в противен случай стават точно такива неща.
  • 2 Marto

    4 3 Отговор
    И какъв е извода. Ако колата беше с предно, това нямаше да се случи. Така че всички BMW-та Porsche-та и т.н. трябва да се забранят.

    Коментиран от #8

  • 3 Чочо

    2 1 Отговор
    Колите със задно са за професионалисти!
    Случват се и такива работи.Жалко за инцидента.

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Чочо":

    за разбирачите - колата е 4x4 ,не е със задно!

    Коментиран от #6

  • 5 Зрител

    3 0 Отговор
    Повече се учудвам на липсата на инстинкт за самосъхранение на зрителите застанали на самата писта. Ако това беше в Саудитска арабия - не би ме учудило, но в Малта?...
  • 6 Калоян

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Чети бе, чети и после говори. Ей не се научихте. Ето ти го сдъвкано и изплюто "Спортният режим прехвърля по-голямата част от въртящия момент на задните колела"

    Коментиран от #7

  • 7 ggg

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Калоян":

    И да четеш, без мисъл не става... ".. ПО-ГОЛЯМАТА част от въртящия момент на задните". Значи част отива и към предните колела. 4x4 не означава 50:50 разпределение.
  • 8 не ама да

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Marto":

    еееей, аман от глупави коментари, не разбрали, че законите на физиката не можеш да ги победиш!......, а що се отнася предно или задно, като цяло, то всички знаят, че недозавиването е възможно най-лошото нещо....ако ф1 или ралитата използваха предно, щеше да е касапница всяко състезание!

    Коментиран от #16

  • 9 prosTnarod

    2 0 Отговор
    Вместо да спорите заради задното ли е заради предното ли е хванете се замислете дали си заслужава такива събития да се гледат "от първия ред" ! Щото сакатлъци стават всеки път, колкото и да е опитен шофьора!
  • 10 копеле

    2 0 Отговор
    Много жалко за инцидента, но да ми стоиш до самата писта без обезопасителни мантинели, стари гуми или нещо подобно си е луда работа, тук са виновни на 95% организаторите и 5% липса на самосъхранение на зрителя, както писа някой по долу.
  • 11 Кобрата

    1 0 Отговор
    Ами то точно такива лекета правят белите по пътищата.
    Най-често са или някакви богаташчета с луксозни коли, но без никакъв опит зад волана, а другата крайност пък са младите пишлемета, които тъкмо са взели книжка и са заделили едни мижави 1000лв, с които си купуват някое BMW 3-ка от 93-та или пък някой стар издухан Golf и като надуят музиката вътре и си мислят, че всичко, което хвърчи става за ядене. Но истината я видяхме с очите си, всеки ден в медиите съобщават именно за тези безмозъчни джигити, заради които страдат невинни хора. Много от тях вече са залепени по стълбовете и всеки ги вижда, но никой не си взема поука...

    Коментиран от #14

  • 12 КУКУМЯВКО

    1 0 Отговор
    жалко за хората за автомобила не ми се говори не съм фен на скоростите дано се оправят !
  • 13 someone

    1 0 Отговор
    Затова се слагат предпазни мантинели и огради. Никой не им е виновен. В държавите от 3-тия свят е така.
    Няма да забравя как дивите селяци стояха по външните страни на завоите ,когато WRC гостуваше тук. Жалко само ,че тях не ги сполетя нещо подобно :(
  • 14 gost

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Кобрата":

    Абе кобра, абе пиле шарено. Ти си същия лумпен, не се прави!
  • 15 dhcp

    1 0 Отговор
    Абе бая каруци смених и да си кажа по-добро от 4х4 няма. Едно заради разпределението на въртящия момент, друго заради по-доброто окачване... Предното е за малки коли, голяма кола (дълга и широка) е малко по-добре ако е със задно. Идеалния вариант е 4х4 и разсъдлив водач. Нямаш ли матрял там между ушите, то и Бог не може да ти помогне.
  • 16

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "не ама да":

    В ралитата и в шампионата за туристически автомобили масово се карат коли с предно, като гледам не е станала масова касапница.

    Коментиран от #17

  • 17 не ама да

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от " ":

    Точно, в малките и "низките" серии се използват такива за развлечение на публиката...няма супер серии защото предното никога не влиза в пътя при екстремни ситуации.... е ако освен ти господине не си професионалист..,,, почти всички катастрофи там са благодарение на недозавиване.....чети го предно скапано предаване...помни, че България е построена със задно(горките жигулита и москвичи)......и накрая директоре ще ти кажа, че няма директорска с предно, дори и скапаните аудита ги поръчват 4х4 за големците само и само да не е обикновена с предно....айде ходи и чети и като видиш на живо WRC или F1 ми помни думите!

    Коментиран от #18

  • 18 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "не ама да":

    Напълно сте прав!
  • 19 до не ама да

    0 0 Отговор
    ха ха ха , в кои ралита се кара масово с предно предаване....всичко е 4x4 WRC и компания...

    Коментиран от #20

  • 20 не ама да

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "до не ама да":

    Не коментирай, ако не четеш внимателно постовете, преди да пишеш кой какво казал!
  • 21 Дошо

    0 1 Отговор
    Така са неуправляемите германски боклуци.Само се чудя колко трябва да си тъп та да дадеш една торба пари за боклук произведен от СОЦваген!?

    Коментиран от #23

  • 22 Пламен

    0 0 Отговор
    Прав участък, нелеп инцидент! Предно, задно - техническа неизправност... Хората си бяха точно където си трябва - това е самолетна писта, там няма трибуни, седалки, амфитеатри... Колата просто влетя! ИНЦИДЕНТ - това е!
  • 23 Кичка

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Дошо":

    Доше ти да не си болен бе брато? В Европа най добрите коли се сглобяват в Германия а в световен мащаб в Япония!Що не си свериш часовника?