Last news in Fakti

20 Март, 2016 01:00 5 888 6

Ревящият култов Ford GT40

  • ford gt40

Един от автомобилите, произведени за отмъщение на Енцо Ферари, е и Ford GT40. В началото на 60-те Ford влиза в преговори за купуването на италианската компания, но сделката бива прекратена по неясни причини. Това е достатъчен мотив за Хенри Форд да създаде машина, с която да детронира гордите италианци и той наистина успява. От 66-та до 69-та новосъздаденият Ford GT40 превзема първото място на 24-те часа на Льо Ман, като през първата година не остава място за друг на почетната стълбичка. Този екземпляр, който ще видите в клипа е оборудван с 4.7-литров V8 с мощност от 475 конски сили, като зад волана му са Майк и Андрю Джордан - баща и син прекарали много време по пистите. Това е един от автомобилите, на които дизайнът трудно остарява с времето и много малко детайли подсказват за годините му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опсмопсус

    0 2 Отговор
    Форд изкараха доста добри модели напоследък!
  • 2 Гошко

    1 0 Отговор
    От всяка марка има по един модел който бих карал с удоволствие..
    От Ford-този е модела..
  • 3 Гошко

    0 0 Отговор
    Само не става ясно как Хенри Форд е създал тази кола през 60-те години, като е починал през 1947г.
  • 4 Сашко

    0 0 Отговор
    Ми, освен от одвъдното да е давал указания и нареждания!
  • 5 Хах

    0 0 Отговор
    ми сина на Хенри Форд се казвааааааааа... Хенри Форд
  • 6 Дренцо

    0 0 Отговор
    Синът на Хенри Форд се казва ЕДСЕЛ ФОРД!В статията става въпрос за внукът на Хенри Форд който е кръстен на дядо си и е бил на чело на компанията по това време.