Last news in Fakti

25 Юни, 2016 09:30 8 944 13

Стартира производството на Volvo V90 

  • volvo v90

Едно от най-желаните и очаквани комбита - V90, започна своето производство. Автомобилът следва новата концепция и дизайн на шведския производител започнали с второто поколение XC90 и поставя реална заявка за премиум класа. Той ще се произвежда на същата поточна линия, на която се сглобяват S90 и XC90.   

Интересен факт, е че всъщност V90 е с по-късо междуосие от седана V90 или 4.936 срещу 4.963 милиметра. Това е възможно благодарение на модулната платформа, но не значи малко вътрешен обем, а точно обратното. Багажникът на луксозното комби е цели 560 литра, а при падане на седалките достига до 1526 литра. 

Изборът от двигатели се свежда само до редови двулитрови четирицилиндрови с принудително пълнене, но това не значи малко мощност. Дизеловите са два - D4 с 190 конски сили и D5 с 235 коня. Бензиновите са по-мощните, като те започват от T5 с 254 коня, T6 с 320 коня и най-мощния представител - T8 Twin Engine с обща мощност от цели 400 коня. Ние имахме възможността да направим тест на хибридната система в XC90 и останахме впечатлени, като в градски условия успяхме да изминем 29 километра в напълно електрически режим.

За модела се очакват и визуални решения от спортното подразделение Polestar. Изпълнителният директор ХаканСамюелсон споделя, че пускането на пазара на XC90, S90 и V90 е само началото от пълната промяна на марката и до три години големият SUV, който я поведе ще бъде най-старият в шоурумите с предвижданите 40 и 60 серии с по три автомобила за всяка.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 2 Отговор
    Всичко е много добре, но защо не са дали малко аеродинамика на предницата? Може би следват дизайна на останалите фирми. Иначи комбитата на ВОЛВО, са много добри, както и останалите им автомобили.
  • 2 vinetkata

    0 0 Отговор
    Преди години бяха с устарял дизайн, а сега ...Винаги са правили качествени автомобили.
  • 3 БГ мутра

    0 0 Отговор
    На това му трябва да го вдигнат с още 8-10 см. да му сложат едни протектори на праговете и калниците и да го пуснат с новия халдекс или с някоя хибридна 4х4.
  • 4 123

    0 0 Отговор
    Нали уж от както ги купили китайци,не били добри?

    Коментиран от #5

  • 5 KO NE

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "123":

    То точно откакто ги купиха китайците Волво тръгна стремглаво нагоре, щото Форд почти ги бяха фалирали... Сега се наляха свежи пари и колите им наистина се правят качествено. Докато бяха под собствеността на Форд бяха скъпи пластмаси. И не е вярно, че се правят в Китай. Да, Волво има заводи в Китай, но там се правят автомобилите за местния пазар. Заводите на Волво в Холандия и Швеция си работят на пълни обороти и именно там се правят автомобилите, които се продават в Европа.

    Коментиран от #8

  • 6 KO NE

    0 0 Отговор
    Ето как ще изглежда е R-Design T8 версията с 408к.с. Уникален красавец !

    https://www.netcarshow.com/Volvo-V90_R-Design-2017-1280-08.jpg
  • 7 ЛАДАТУРБО

    0 0 Отговор
    В Китай ли ще ги правят?
  • 8 Plovdiv

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "KO NE":

    Също и в Белгия.
    Иначе е добре, че Волво се възроди в последните 5 години, но никога няма да бъдат същите, както някога, когато бяха синоним на здравина и сигурност. Което важи и за всички други сериозни марки...
  • 9 Пешеходец

    1 0 Отговор
    Г-н Харизанов да не бъркате понятието междуосие с понятието обща дължина на автомобила? А също и мерните еденици май са грешни?
    Питам защото при 4.936 милиметра е смешно малко междуосие дори за детска играчка а 4.936 метра е междуосие за бордови товарен камион.На магистралните влекачи междуосието е между 3.4 до 3.8 метра.

    Коментиран от #11

  • 10 Гост

    0 0 Отговор
    Волво са едно от най-красивите автомобили в момента. Роднина поръча наскоро XC90 T8 Twin Motor Excellence и утре най-накрая ще си го получи.
  • 11 тъйва

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Пешеходец":

    Ай ръфай маратонките, нали си пешко, ко се обаждаш!

    Коментиран от #13

  • 12 Иван Радев

    0 0 Отговор
    V90XC (както ще се казва вече моделът) e предвиден да бъде представен догодина.
  • 13 Пешеходец

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "тъйва":

    Поне маратонките са Ми маркови.А ти гледай картинки и злобей на воля защото скоро няма да се докоснеш до такава красота.