Last news in Fakti

25 Юни, 2016 11:04 9 236 4

Сбогом, Британия, здравейте, Жигули-2 и JAC!

  • най-интересното от седмицата

Докато англичаните и уелсците намериха път навън от ЕС, китайският производител JAC търси начин да продава електромобилите си в Европа и България като нищо може да стане отправна точка на тази инвазия. Междувременно Fiat Chrysler Automobiles даде газ на кампанията по отзоваване на 1.1 млн. автомобила, след като се разбра, че обещаващ млад актьор е загинал, премазан от собствения си Jeep заради калпав скоростен лост, а в Щатите Kia изпревари по качество и надеждност Porsche. Приключва наситена с гръмки новини седмица и автомобилните вести не правят изключение. Ето 5 от тях.

В АвтоВАЗ обмисляли ново "Жигули"


Легендарният ВАЗ-2101 може да бъде възроден с ретро дизайн и модерна механика, твърди руският сайт АвтоСливки. По неофициална информация в Толиати обсъждали целесъобразността на проект с името "Копейка-2" (така руснаците наричат първата "жигула"), който би могъл да популяризира марката и да привлече носталгично настроени купувачи.


Китайци ще правят електромобили у нас


Китайската компания JAC е известна с партньорството си с Ford, но до този момент автомобилите й съвсем не привличаха вниманието на специалистите в Европа. Въпреки това марката се продава добре в Китай и продължава да се развива. Сега стана ясно, че JAC Motors проучва възможностите за започване на производство в България, като целта и е по този начин да стъпи на европейския пазар.


Дефектен Jeep премазал Антон Йелчин


Трагичният инцидент, в който загина 27-годишният американски актьор Антон Йелчин, най-вероятно е причинен от проблемен електронен селектор на автоматичната скоростна кутия на неговия Jeep Grand Cherokee. Изгряващата звезда от Star Trek бе премазан от собствения си всъдеход в неделя сутрин.


Нова голяма Alfa се изправя срещу BMW 5er


Спортен седан от бизнес клас ще стане следващото попълнение в гамата на Alfa Romeo след Giulia и кросоувъра Stelvio. Моделът ще е бори за купувачи с еталони в сегмента като BMW 5er, Mercedes-Benz E-Klasse и Audi A6 и ще трябва да осъществи амбициозната цел на Серджо Маркионе да подлее вода на голямата немска тройка


J. D. Power: Най-надеждните коли са Kia.


За първи път в историята си южнокорейската марка заема челната позиция в класация за надеждност на автомобили. В случая става въпрос за рейтингите за надеждност на автомобили на американската агенция J. D. Power and Associates. В анкетата са взели участие 80 000 собственици на автомобили, произведени през тази година. Те са дали своите впечатления относно повредите на автомобилите през първата година от производството им. Индексът на надеждност е основан на количеството повреди на 100 автомобила от дадена марка. Оказва се, че най-малко проблеми създават автомобилите с марка Kia.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БЕЕМВЕ ПАУЪР

    1 0 Отговор
    Стига сте плашили хората с това, че обмислят да правят нова Жигула. Brexit-a е достатъчен.

    Коментиран от #2

  • 2 АФИФ МАРКА НОМЕР 1

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "БЕЕМВЕ ПАУЪР":

    СЕКИ ДЕН НА ТРАКИЯ НАЙ МАЛКО ЕДНО БМВ С АВАРИЕН ТРИЪГЪЛНИК

    Коментиран от #3

  • 3 ЖИГУЛА ПАУЪР

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "АФИФ МАРКА НОМЕР 1":

    И един с Жигула дето само седи и гледа :D
  • 4 котьо мотьо

    0 0 Отговор
    Абе, само на мен ли ми се струва, че таз Алфа мяза на Додж Чарджър?