Last news in Fakti

19 Юли, 2016 07:15 12 938 8

Koenigsegg One:1 катастрофира на "Нюрбургринг"

  • koenigsegg-
  • one:1-
  • катастрофа-
  • нюрбургринг

В опитите си за постижение на световноизвестната писта с прякор "Зеленият ад", шведския хиперавтомобил падна в битката с опасните ѝ завои. С мощност от 1341 конски сили идващи от 5.0-литров V8 битурбо двигател и съответно същото тегло, което е намекнато в името, това е един от малкото автомобили, които могат да сринат досегашния рекорд поставен от Porsche 918 Spider. Естествено движението с трудни за възприемане скорости по общо 73-те завоя на пистата дълга 20.8 километра, крие голям риск.

Инцидентът е станал в частта при Adenauer Forst и по снимките лесно можем да предценим, че автомобилът е пострадал сериозно, но според компанията пилотът няма травми и след преглед в близката болница е изписан на момента. Ето официалното становище на шведската компания: 

"Koenigsegg Automotive AB може да потвърди слуховете за инцидента в мрежата, че автомобил от модела One:1 е участвал в инцидент по време на тестове - част от обиколките на производителите "Industry Pool", на Нюрбургринг в понеделник, 18-ти юли. Пилотът е откаран в болница по стандартната процедура при подобни инциденти и е освободен същата вечер. Koenigsegg е взела участие в Industry Pool за седмица във всеки от двата последни месеца, като през това време е работено върху настройките на автомобила по две насоки - усъвършенстване на пътния модел и настройване на машината за опит върху рекорда на пистата. Автомобилът е екстремно бърз и трябва да бъде тестван подобаващо. За това, той трябва да бъде развиван прогресивно и методично - точка по точка във всяка насока, поради големите възможности на настройките. Първата ни и най-голама грижа винаги е безопасността на пилота и всеки тест е стуктуриран и провеждан по план. Този инцидент е доказателство за това колко е трудно пилотирането на такова ниво на ултимативното световно "мерило". Явно е, че сме върнати крачка назад с този автомобил, но сме радостни, че нашите системи за сигурност са свършили своята работа, за да защитят пилота ни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Electric

    1 0 Отговор
    Тъкмо последните дни се чудех как вървят тестовете им

    Коментиран от #2

  • 2 незнайко

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Electric":

    Явно не са вървели добре.
  • 3

    4 0 Отговор
    Другия път да го направят 3300 к.с. и да вдига 650 км/ч.,така няма да катастрофира......
  • 4 Кофти

    1 0 Отговор
    то е ясно че автомобилите предвидени за скорости над 400км/ч не са чак толкова добри в завоите
  • 5 димитър

    1 0 Отговор
    шофирал е ямболия :)
  • 6 VLK

    0 1 Отговор
    PORSHE SI E PORSHE N1
  • 7 Rado Penev

    2 0 Отговор
    Не е лесно да победиш Порше, някои го разбират по трудния начин. Все пак успех следващият път.
  • 8 Ярослав Станчев

    0 0 Отговор
    Хехехехехе,хич не се опитал да завие.Направо си е изправил завоя и в оградата.Пич.Така се прави с кола за 2000000 евро.