Last news in Fakti

9 Октомври, 2016 07:15 7 669 9

Maserati обяви електрическо GT до 2020-та

Един от най-отличителните италиански производители и член на FCA - Maserati, обяви своите намерения относно електрическото задвижване и отново захапа Tesla. Автомобилът, изобщо няма да бъде пряк конкурент на компанията на Илон Мъск - седан или SUV, а ще е луксозно двуврато купе или наречено накратко GT, но това не пречи на самоуверениете италианци да кажат своята гледна точка.

Колкото и да е странно, критиката не идва от Серджо Марчионе - изпълнителния директор на FCA, а от Робетро Федели - инженерния директор на компанията, който наскоро застъпи длъжност, като преди това бе глава на i подразделението на BMW. Той не смята, че Tesla са най-добрия продукт на пазара, но продават близо 50 хил. автомобила годишно, като изработката и качеството на автомобилите им го сравнява с това на германските автомобили от 70-те години. Федели споделя още, че е едно масов производител да произвежда автомибили и съвсем друго, някой горд и отличителен производител, който държи на уникалноста и се отделя от другите със звука на двигателите си.
 
Електрическият автомобил е нещо съвсем различно и с липсата на отличителния ни звук, ние трябва да създадем присъствие и усещане, което не изчезва след няколко натискания на педала. Освен това в електрическия автомобил се усеща тежеста и тя не ти позволява да се насладим на управлението. Това е нещо, което е тотална противоположност с ценностите на компанията и ние трябва да намерим решение, споделя още Федели.

Три години са достатъчно дълго време за разработка и с тези заключения очакваме, че производителя няма да ни разочарова. От другата страна пък, Tesla отнесе достатъчно критики относно постния интериор на автомобилите си, особено при тази завидна цена и многото предложения в диапазона с двигател с вътрешно горене, които спокойно биха ги заменили и сътветно биха ни донесли завидно повече комфорт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Гроздето било кисело. Maзерати ще насадят нов сорт, който ще роди след 3 години. Интересно защо на всички Тесла им е трън в очите? Както се е появила фирмата Мерцедес така, сега се появи и Тесла. Сега Тесла ще бъде мерцедеса на електричките.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Някой си там

    0 0 Отговор
    Тесла е балон. Чудят се как да си финансират гигантския завод за производство на батерии по стара технология. Сега най-вероятно ще започнат да продават билети за луната ( Марс ) защото май доверието пада и парите май секнаха.
  • 4 ддд

    0 0 Отговор
    всички производители на коли
    слагат една хубава рисунка
    и пишат и ние ще правим
    електрически коли но има две възможности
    не точно сега или друг път:)
  • 5 Morgoth

    0 0 Отговор
    Красиво, като всяко едно Мазерати. Все пак да я изкарат пък тогава ще я коментираме. Пък дай Боже до тогава да имаме и пари да си купим такива :)
  • 6 гост

    0 0 Отговор
    Тесла принуди всички закостенели динозаври да признаят превъзходството на електромобила , колкото и да им е неприятно , ако зависеше от тях щяха да си дерат кожи с боклучивите ДВГ-та още поне 20-30 години . Дори само това е предостатъчно да я запише с главна буква в историята , но далеч няма да е единственото ,за голямо съжаление на оядените бюрократи от "премиумите" . Само безплатното зареждане и мрежата зарядни и дават предимства , които няма как да предложи никой друг поне още 15 години , а скоро ще имат още поне 3-4 такива коза . А за "фалита" , както казва Марк Твен : Слуховете за моята смърт са силно преувеличени !!!
  • 7 един

    0 0 Отговор
    Серджо Марчионе е лош превод въпреки че си заслужава този превод които значи на италиански гнилия. Превежда се Маркиони.
  • 8 sal

    0 0 Отговор
    хубаво е да има електрически коли
    но зареждането на батериите е 10-12 часа
    няма как да стане за 10-15 минути
    имат само за 150-200 км разход

    Коментиран от #9

  • 9 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "sal":

    А да покажеш барем едно доказателство за тия глупости дето ги пишеш , или смяташ ,че тука всички са балъци и можеш да ръсиш каквото ти падне