Last news in Fakti

28 Октомври, 2016 22:30 27 885 2

Еднорогът Lamborghini Diablo GT1 Stradale

  • lamborghini-
  • diablo-
  • gt1-
  • stradale

Някои от вас, може би са засичали внушителното Porsche GT1 Strasenversion или преправен за пътна употреба болид, който е създаден с хомологационна цел за GT1 сериите, но този италиански бик е значително по-рядък. Толкова рядък, че екипът ни не го е виждал до сега. 

Автомобилът Lamborghini Diablo GT1 Stradale е изграден в два броя по същите тези хомологационни правила за класа през 97-ма година, като партньор на компанията за създаването са французите от SAT - Signes Advanced Technology. Всеки един аеродинамичен детайл на колата е различен от оригиналния автомобил, като общото понижение на теглото е довело до само 1050 килограма. Дванатесетцилиндровия шестлитров двигател също е получил редица подобрения, като мощноста му достига 655 конски сили и се предава през шестстепенна секвенциална кутия Hewland. С такова съотношение между маса и мощност - 1.6:1, могат да се похвалят много малко автомобили, било то и състезателни.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Той

    1 1 Отговор
    Личи си,че няма общо с миризливи ВАГ.ни!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #2

  • 2 Димитър Колев

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Той":

    Мдаа, от времето когато нямаха нищо общо с безличните ВАГ конфекции.