2 Август, 2012 10:42 2 736 4

Dartz подготвя малък всъдеход

  • dartz-
  • nagel dakkar-
  • prombron-
  • mercedes-benz-
  • amg

Базираният в Латвия "наследник" на Руссо-Балт вече си осигури място в историята с чудовищния Prombron Monaco Red Diamond Edition и неговата тапицерия от кожата на китов пенис. Освен че активно гради филмова кариера обаче, Dartz не изостава и с новите си проекти.

Последният от тях носи името Nagel Dakkar и по план ще се появи догодина. Кръстен е на руския състезател Андрей Нагел, който изминава над 3 000 км, за да участва в най-старото рали "Монте Карло" през 1912 г.

В основата на новия всъдеход ще залегне механика от Mercedes-Benz AMG. Отсега се знае, че под предния капак ще се монтира 5.5-литровият битурбодвигател с мощност 650 к.с. и 850 Нм. Архитектурата на автомобила пък ще бъде изградена около пространствена рама от титаниеви тръби.

От Dartz сочат и "конкретна" цена на автомобила. Базовата му версия ще струва "между 250 000 и 300 000 евро или $390 000-468 000. Латвийците не дават смислено обяснение защо стойността се различава в зависимост от валутата.

Миниатюрното по стандартите на компанията возило (дължина 4 620 мм за тривратата и 4 920 мм за версията с пет врати) ще тежи под два тона - главно заради каросерийните панели от въглеродни нишки и кевлар. Маскималната скорост ще бъде ограничена на 250 км/ч.

Латвийците смятат да изработят 150 бройки от Nagel Dakkar. Първите десет от тях ще бъдат готови още догодина. През 2014-а тиражът ще бъде удвоен, а до 2017-а ще се произвеждат по 40 екземпляра годишно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кофти

    0 0 Отговор
    Ами хубаво, но нека поне си измислят свой собствен дизайн....
  • 2 Захарче

    0 0 Отговор
    Автомобил тип - СЪБЕРИ ЧАРК !
  • 3 ko4o

    0 0 Отговор
    da si arabin i da si q vzemesh za pustinqta tazi igrachka,nali nqma da zatane?
  • 4 Ts@r

    2 0 Отговор
    Ето това е една марка, която напоследък ми прави страшно добро впечатление. След бруталния Prombon от "Диктаторът", следва и убийствена мини версия, може би за "Диктаторката".