Last news in Fakti

1 Февруари, 2014 10:00 25 851 8

Чудовищна латвийска лимузина от Dartz

  • dartz-
  • първи

 

Известната латвийска компания Dartz заяви своите намерения да направи вариант на президентски автомобил, като това ще е техния отговор на руския проект "Кортеж". Новият проект на латвийците се нарича "Първи" и на първо четене изглежда доста странно. От Dartz обаче уверяват, че това ще е най-практичният и комфортен автомобил за висшите правителствени лица.
 
Интересно е, че основата на проекта "Първи" ще се окаже рама от немския всъдеход Mercedes-Benz GL 63 AMG. Под капака на всъдеходната лимузина ще се монтира също агрегат от Mercedes. Това ще е V-образния осмак с обем 5.5 литра и мощност 557 конски сили. Въпреки това от Dartz категорично заявяват, че колата съвсем няма да представлява тунингован Mercedes-Benz.
Предвижда се и брониран вариант, който ще е "облечен" с иновационна композитна броня, състояща се от специална базалтова тъкан и титаниеви нишки. Салонът ще е допълнително шумоизолиран, което ще бъде осъществено с помощта и на звукоизолационния материал Naftolan, с помощта на който ще се изработват бронираните стъкла на свръхлуксозната латвийска лимузина.
 
Една от интересните системи, които се предвижда да бъдат вградени в латвийската президентска кола се нарича "анти папарак". Специални датчици ще следят за обективи на папараци и когато светне светкавицата на такъв, от колата ще бъде излъчен защитен светлинен сигнал, който моментално ще освети кадъра.
 
Салонът ще бъде изработен от скъпа естествена кожа и натурално дърво, като не е изключено и използването на благородни метали и скъпоценни камъни. В пасажерския отсек ще има и специален апарат за вода, която ще може да се подгрява, изстудява или газира, като пречистването и ще става през специален филтър от диаманти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    1 4 Отговор
  • 2 Монго

    7 1 Отговор
    На този "снегорин" му липсва греблото.
  • 3 comment

    3 1 Отговор
    Прилича на МТЛБ, само че с по-опростена ходова част.

    Коментиран от #4

  • 4 Iaroslav Stanchev

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "comment":

    По-скоро на БРДМ прилича.Само купола с "утьоса" му трябва и е готов.
  • 5 Нема Бира

    0 3 Отговор
    Смотан Рендер!
  • 6 Кобрата

    0 2 Отговор
    Какъв е тоя РОТОР бе
  • 7 Пилотирам Багер

    0 0 Отговор
    "Въпреки това от Dartz категорично заявяват, че колата съвсем няма да представлява тунингован Mercedes-Benz."

    А дори и след бегъл поглед върху снимките, аз съм много склонен да им повярвам.
  • 8 Пилотирам Багер

    0 0 Отговор
    "Въпреки това от Dartz категорично заявяват, че колата съвсем няма да представлява тунингован Mercedes-Benz."

    А дори и след бегъл поглед върху снимките, аз съм много склонен да им повярвам.