Last news in Fakti

3 Юни, 2013 10:57 3 540 1

FIAT търси $10 млрд. назаем

  • fiat-
  • chrysler-
  • серджо маркионе

Италианският гигант FIAT преговаря за заем от $10 млрд., за да откупи останалата част от Chrysler и да рефинансира дълговете на двете компании, твърди The Detroit News. Сред потенциалните кредитори на концерна са Bank of America, Deutsche Bank, Goldman Sachs и BNP Paribas.

Според слуховете FIAT търси начин да намери пари за останалите 41.5% от Chrysler, които са собственост на тръст, управляващ пенсионните и здравни осигуровки на работниците в автомобилните синдикати.

Сделката трябва да се осъществи догодина и според финансисти е единственият начин да бъде избегнато поглъщането на FIAT от друга компания в средносрочен план. За мнозина анализатори намеренията на Маркионе са още един знак, че предстои смяна на собственика на Alfa Romeo.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Mitko Angelov

    0 0 Отговор
    da doidat da im dam