Last news in Fakti

19 Октомври, 2022 13:24 2 242 5

BMW ще запази ръчните скорости, поне до 2030 година

  • bmw-
  • ръчни скорости-
  • механична скоростна кутия

Това заяви шефът на М-подразделението на BMW Франк ван Меел

BMW ще запази ръчните скорости, поне до 2030 година - 1

Шефът на BMW M Франк ван Меел потвърди, че M2, M3 и M4 ще продължат да предлагат три педала до края на десетилетието

Не е тайна: Ръчната скоростна кутия е умираща порода. Все още обаче има ентусиасти, които обичат сами да превключват скоростите, но на производителите им е все по-трудно да оправдаят поддържането на опцията с три педала.

Търсенето на механични скоростни кутии става все по-слабо и не е рентабилно за производителите. От едно скорошно интервю обаче, BMW изглежда ще продължи с "ръчката", поне до 2030 година.

На едно скорошно събитие на пистата Kyalami Grand Prix в Южна Африка, шефът на М-подразделението на BMW Франк ван Меел заяви: "Механичната (ръчна) скоростна кутия, за съжаление, вече не е толкова широко разпространена".

Но що се отнася до моделите M2, M3 и M4, то за тези автомобили ние продължаваме да предлагаме ръчни скорости и тези автомобили ще се предлагат така още дълго време, поне до края на това десетилетие“, каза ван Меел.

Според настоящите продуктови цикли на баварците, може да се направи извода, че новото M2 трябва да остане налично до 2030 г. Но M3 и M4 са малко по-назад, като новите версии се очакват до 2028 година. Дали новите версии на M3 r M4 наистина ще имат "ръчка" е въпрос, на който все още няма отговор.

Разбира се, ван Меел добави, че ръководството ще остави тази опция, докато клиентите я желаят. Така че, ако искате опциите с три педала да останат налични, не забравяйте да вложите парите си в такава версия следващия път, когато купувате нова кола.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един

    15 0 Отговор
    Правилно, така трябва да бъде! Всеки си има предпочитания и не бива заради мисленето на 70 % от клиентите автоматино да се изключват останалите 30%, като немеродавна извадка! В края на краищата клиентът плаща и има право да избере съответната опция - механична или автоматична! Винаги трябва да има опции за избор! Същото се отнася и за вида задвижване - било то ДВГ, електрическо, водородно или друго, каквото измислят! Винаги трябва да има избор, а не да се налага насила едното или другото, заради някакви тъпи политики, които са ден до пладне, както всичко останало в този свят! Нищо не е сигурно и не е константа, както видяхме през последните 2-3 години особено, камо ли в политиката за бъдещето на това или онова!

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Бивш фен

    9 3 Отговор
    Това е добра новина, но по-важно е да сменят дизайнерите си.
  • 3 4.4

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Един":

    Съгласен съм с Вашето твърдение. Не може да налагаш какво само автоматичната трансмисия на шофьорите. Трябва да има право на избор. Все едно да им забраниш, да ги карат по анцуг. 😁😁😁

    Коментиран от #5

  • 4 Иво

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Един":

    Напълно съм съгласен с теб но няма да се учудя ако изнаглеят като започнат да предлагат ръчната трансмисия като опция срещу доплащане защото някои производители вече го правят.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.