Last news in Fakti

29 Юни, 2023 14:52 1 872 2

Ето го юбилейното BMW Art, което ще бъде преобразено от Джули Мехрету

  • bmw-
  • bmw art-
  • льо ман

Колата бе показана по-рано днес в Ню Йорк

Ето го юбилейното BMW Art, което ще бъде преобразено от Джули Мехрету - 1

BMW обяви, че художничката Джули Мехрету ще създаде 20-ия BMW Art автомобил. Премиерата на колата, която ще бъде преработена се състоя в музея Соломон Р. Гугенхайм в Ню Йорк, а на нея присъстваха и художничката, заедно със състезателния автомобил BMW M Hybrid V8. Джули Мехрету ще има пълната творческа свобода да проектира автомобила, присъединявайки се към нарастващата колекция от "подвижни скулптури" на BMW от 1975 г. насам, преработени от имена като Джеф Кунс, Александър Калдер, Естер Махлангу, Цао Фей и Джон Балдесари и др.

След като Джули завърши дизайна, боядисаният от Мехрету BMW M Hybrid V8 ще участва в 24-часовото състезание на Льо Ман през юни 2024 г., продължавайки традицията на вече почти 50 години. Платното за 20-ия BMW Art Car BMW M Hybrid V8 може да се похвали с мощност от 640 к.с., благодарение на 4,0-литров V8 двигател и електромотор.

"Обичала съм автомобилите през по-голямата част от живота си, като играчки, като предмети, като възможности. Именно заради това съм наистина развълнувана да работя по следващия BMW Art автомобил повече от всичко друго", каза Джули Мехрету. „Тръпката от скоростта, 24-часовото състезание в Льо Ман и това, което е възможно да се измисли в хибридните и напълно електрическите автомобили като възможности за бъдещето и тласък, който могат да дадат в транспорта и моторните спортове“


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опел

    6 1 Отговор
    Ми то преобразено ма?
    Ни колата познах, нито тва че било жена!
  • 2 Гого

    1 0 Отговор
    Джули Мерету