Last news in Fakti

24 Септември, 2023 12:00 3 443 16

Ford патентова система, която превръща пикапите в 6х6

  • ford-
  • 6x6-
  • патент-
  • модификация

Все още не се знае дали модификацията ще влезе в серийно производство

Ford патентова система, която превръща пикапите в 6х6 - 1

Популярността на 6х6 пикапите се увеличи значително през последните години и докато повечето подобни проекти са на тунинг компании, сега от Ford ни предлагат поглед към вътрешнозаводски тунинг, който може да се окаже наличен съвсем скоро. Американската компания е патентовала интересна система, която превръща стандартните пикапи в такива с 6 гуми.

Патентът, който бе забелязан от CarBuzz, носи името „Комплект за окачване за увеличаване на полезния товар на превозното средство“ и както подсказва името, има за цел да увеличи полезния товар на пикапите, макар да не сме сигурни, че всички ще го ползват за това. Ако комплектът достигне до серийно производство, то е много вероятно той да бъде повече за красота, отколкото за пълната му функционалност.

Вероятно комплектът ще бъде разработен за пикапите от Super Duty серията, макар да не е изключено той да бъде наличен и за други пикапи, като например стандартния F-150. Според слуховете, комплектът може да бъде наличен и след закупуване на пикапа, като вероятно дилърите на марката ще са тези, които могат да го поставят. Припомняме, че през последните години Ford патентова изключително много неща, като само малка част от тях достигат наистина до серийно производство.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Банана Джо

    4 2 Отговор
    Форд Зърнарин , Форд Баничарка , Форд трактор ....

    Коментиран от #15

  • 2 Винаги така се прави

    4 0 Отговор
    Патентова се идеята, а влиза в производство когато има нужда.
  • 3 гост

    9 0 Отговор
    Този комплект явно не включва задвижване на третия мост , а само пасивен трети мост , тоест схемата е 6/4 , а не 6/6 , също като така нареченото "боге" при камионите , тоест е за намаляване натоварването на мост при движение по асфалт , но няма никакво подобрение при движение извън пътя , даже може да го влоши , дори третия мост да се вдига като при камионите
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Коментатор

    3 1 Отговор
    Авто цензурата е не нормална, но това се очаква от овла дените слуги!
    Ето колко трябваше да редактирам коментарът си, за да се покаже в крайна сметка:
    ...

    Коментиран от #11

  • 11 Коментатор

    10 1 Отговор

    До коментар #10 от "Коментатор":

    ...
    Г л-.. о-.. ба л- ..и с т и- т е з а- д о- к -е ана в.. и- я -т като ч- .а -к а. -л -и, как човечеството трябвало да намали използването на изкопаеми горива, а страните в Европа трябвало да преминат към евро 10 (рикши с 0.5л двг, със соларни панели и батерии, с пробег зависим от слънцегреенето), докато те там в к .р- а в -.а р н -ика си произвеждат тежкотоварни камиони с многолитрови двг, за домакинствата?????????????

    Коментиран от #12

  • 12 Коментатор

    9 2 Отговор

    До коментар #11 от "Коментатор":

    ...
    Моментът в който ф а щ (в частност к у к л о в о д и те подвизаващи се там, дето са основен п ъ л неж на ф о р ума в Да в о с) бъдат о п а н дизени, а а м е р и к а нските о к у па то ри се изнесат от Европа, ще бъде повод за поне седмица празнуване! Този ден ще се превърне в денят на н е з а виси мо стта в съвременна Европа!!!

    Г н у с ме е от п о п ули ст ич еските б ръ що леве н ия на о вла де ните ме ди и, за гл обал ното з ат оп ляне, за нек упув ането на ре сурси от Рус ия, за ин жек ти ра нето с екс пери мент алки и мн др, докато във ф ащ си строят камиони за лични автомобили, а г л о б ал ягите си имат по няколко лични самолета!!!!!!!!

    Време е на род ите по света да се събу ждат, докато сценарии като от филма "Ди лъри на вр еме" не са се превърнали в реалност!!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Никси

    1 0 Отговор
    добре бе , не можа ли някой да се сети от тия инжинери да сложи коленчатата ос по средата между двата моста с реактивните щанги и ресьора да стъпне на двата ръкава на мостовете , както е при камьоните , а сложили ресьор върху ресьор !!!.
  • 15 Никси

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Банана Джо":

    мен ако ме питаш и искаш да си в джаза , комбайн зърнар ФЕНД ИДЕАЛ 10/11 , Гега пикап 6х6 и трактор ФЕНД , камьони колхоза ТАТРА ФЕНИКС гондоли и с ремаркета !!!.
  • 16 Един

    4 0 Отговор
    И какво толкова са патентовали - добавят един паразитен мост тип "боге"! Тия откриха топлата вода!