Last news in Fakti

10 Октомври, 2023 13:22 3 997 7

Запознайте се с новото Audi SQ8, което е с V8 с мощност от 500 конски сили

  • audi-
  • sq8
Запознайте се с новото Audi SQ8, което е с V8 с мощност от 500 конски сили - 1

Тази година Международното автомобилно изложение в Женева не се провежда в едноименния град, разположен в Швейцария, а в изложбения и конферентен център на Доха, столицата на Катар. Това е първото международно автомобилно изложение в Женева след тригодишна пауза, причинена от пандемията от коронавирус.

Запознайте се с новото Audi SQ8, което е с V8 с мощност от 500 конски сили

Много големи играчи присъстват на автомобилното изложение в столицата на Катар, включително и Audi. На гостите на изложението беше показано Audi Q8 от моделната 2024 година. Германската луксозна марка реши да представи високопроизводителна версия SQ8 с V8 двигател. На автомобила му трябват само 4.1 секунди, за да ускори до 100 км/ч, а максималната скорост от 250 км/ч е електронно ограничена.

Запознайте се с новото Audi SQ8, което е с V8 с мощност от 500 конски сили

Силовият тракт се състои от 4.0-литров мотор с две турбини, който развива максимална мощност 500 к.с. и въртящ момент от 770 Нм. Този модел идва около пет години след пускането на пазара на Q8 и носи със себе си дискретни промени в дизайна, както и по-модерна технология за осветление.

Запознайте се с новото Audi SQ8, което е с V8 с мощност от 500 конски сили

Отпред са монтирани опционални HD Matrix LED фарове с лазерни дълги светлини, докато задните светлини вече използват OLED технология. В обновената радиаторна решетка се появяват осмоъгълни елементи. Автомобилът разполага и с нови карбонови странични огледала и с огромни 23-цолови джанти.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Арабин

    5 6 Отговор
    Като гледам в Абу Даби, Доха и Дубай, основно Тойоти и Лексуси карат....и там са разбрали колко са "надежни" VAG-аджийките...

    Коментиран от #2

  • 2 сектант

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Арабин":

    Сигурно ще е стандарт Евро 6.3 АЕМДЖИ
  • 3 Патурко

    3 6 Отговор
    SQ8 преди този скопен феислифт беше 600 к.с, а сега 500?!? Демек още по-голям баклюк! Радославчо така го написал като че ли за първи път пускат тази модификация!!!

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Баш

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Патурко":

    Беше 507 к.с.,600 е RSQ8,бъркаш се малко,нюню.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Васил атанасов

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Патурко":

    Знаеш ли какво означава думата боклук
    Че е употребяваш за това ауди ?

    Коментиран от #7

  • 7 Патурко

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Васил атанасов":

    Знам че по убаво от москвича нема!!! Ам знам и че не съм много силен у главъта ...