Last news in Fakti

26 Октомври, 2023 13:01 1 132 4

GM и Honda се отказват от плановете си да произвеждат заедно евтини електромобили

  • gm-
  • general motors-
  • honda-
  • електромобили
GM и Honda се отказват от плановете си да произвеждат заедно евтини електромобили - 1

General Motors и Honda Motor вече няма да работят заедно за разработване на достъпни електрически превозни средства , като се отказват от плана, обявен преди малко повече от година, съобщи днес японският автомобилен производител, според Reuters.

Двете компании имат споразумение за базираните на Ultium SUV Honda Prologue и Acura ZDX, но миналогодишното сътрудничество трябваше да доведе до създаването на няколко по-достъпни компактни електрически кросоувъра, които щяха да се захранват от батериите Ultium на GM.

Твърдеше се, че първият от тези модели ще дебютира на северноамериканския пазар през 2027 г., използвайки нова, споделена платформа, която щеше да се възползва от цялото ноу-хау на двата автомобилни производителя, което щеше да доведе до подобряване на качеството на автомобилите и увеличаване на скоростта на производство. Някои от моделите щяха да се появят и на световния пазар, включително в Южна Америка и Китай.

Сега обаче планът е изоставен, като Honda заяви, че всеки от двата автомобилни производителя ще продължи да работи по свои собствени достъпни електрически автомобили. "След като проведохме някои проучвания и анализи, двете страни решиха да прекратят разработката", добавиха от японската марка.

Решението идва след вчерашния не особено бляскав разговор за финансовите резултати за третото тримесечие на GM, който - на фона на забавящия се ръст на продажбите, нарастващите разходи за труд и мрачните икономически перспективи - реши да се откаже от целта си за производство на 400 000 електрически автомобила от 2022 г. до средата на 2024 г. и отложи пазарната премиера на Chevrolet Equinox EV с "няколко месеца", според главния изпълнителен директор Мери Бара.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Развод

    4 0 Отговор
    Тоя "гаджалък" нещо малко като в 8ми клас беше - от ден до пладне. А такива суперлативи и надежди се сипят за новия електрически модел на Хонда, дето е отроче на този брак по сметка.
  • 2 Реално

    2 0 Отговор
    Призматичните клетки не са оферта. Най-малкото по-трудно се охлаждат. Неслучайно най-бързите коли Plaid, Koenigsegg и Nevera са с цилиндрични

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 нищо

    0 0 Отговор
    Китайците не се отказват