Last news in Fakti

8 Декември, 2023 12:22 2 941 5

Mitsubishi пусна миниван за 30 000 лв.

  • mitsubishi-
  • миниван

Евтиният електромобил се нарича Minicab-MiEV

Mitsubishi пусна миниван за 30 000 лв. - 1

Mitsubishi представи актуализирана версия на достъпния миниван Minicab-MiEV във формат kei-car. В сравнение с предшественика си, той получи подобрен и по-мощен силов тракт и батерия с по-голям капацитет.

Новият kei car има монобокс дизайн, използващ електрически компоненти от ново поколение, включително електрически мотор с мощност 42 конски сили и 195 Нм въртящ момент.

Капацитетът на батерията е увеличен до 20 kWh, благодарение на което пробегът вече е 180 км - приблизително 35% повече от предишното поколение. Редовното зареждане при 200 V AC изисква 7.5 часа, но с бързо зареждане можете да получите 80% само за 42 минути.

Mitsubishi пусна миниван за 30 000 лв.

В същото време различни инструменти и устройства могат да се захранват от електрическия автомобил. Новият електрически мотор и инверторът са комбинирани, за да намалят нивата на шума, позволявайки на потребителите да шофират рано сутрин или късно вечер, без да се притесняват, че ще пречат на другите.

Новият продукт включва още сензори за паркиране, аварийно автоматично спиране, система за контрол на лентата, автоматично включване и изключване на дългите светлини, SRS въздушни възглавници, триточкови предпазни колани и по-усъвършенствани амортисьори.

Но основното в този модел е капацитетът. С дължина на каросерията от само 3.4 метра, Minicab-MiEV има достатъчно място за съхранение на 14 кутии с размери 450 x 450 x 600 мм. Освен това водачът може да пожертва пространството отзад, за да побере допълнителни пътници. Цената на вана започва от $16 300 (приблизително 30 000 лв.) и влиза в продажба на 21 декември.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    16 0 Отговор
    И като повечето подобни коли няма да се продава в България или цената ще бъде 55-60 000 лева

    Коментиран от #2

  • 2 СЛОНА

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    ИЛИ СЛЕД РЕМОНТА!!!....?
  • 3 геландеваген

    6 2 Отговор
    Този сегмент kei cars, си е типично японски... Няма да се продава в Европа, няма и смисъл. Тук по-скоро ще си купиш ван или комби.
  • 4 Буха ха

    5 5 Отговор
    Никой няма да купи такъв гюм в БГ
  • 5 Знайко

    1 1 Отговор
    ще ги купуват...само трябва още малко да им го натъпчат откъм разходите.
    Според мен добро решение за бачкери ,играещи в града.