Last news in Fakti

22 Януари, 2024 11:02 1 917 5

Култовият Hummer се превърна в странен шестколесен лоурайдър

  • hummer-
  • humvee-
  • тунинг-
  • danton art kustoms

Необичайното возило ще бъде продадено на търг

Култовият Hummer се превърна в странен шестколесен лоурайдър - 1

Армейският всъдеход Humvee бе превърнат в смешен шестколесен лоурайдър. Странната трансформация е дело на американското тунинг ателие Danton Art Kustoms, съвместно с Frenchy Export. Те правят нов проект, базиран на армейския всъдеход Humvee от 2009 година.

Автомобилът, чийто образ е известен, без преувеличение, по целия свят, беше превърнат в... лоурайдър - и преработката не се ограничава само до снижаване на окачването. Каросерията на автомобила е сериозно преработена, подменен е двигателят и е добавен допълнителен мост.

Култовият Hummer се превърна в странен шестколесен лоурайдър

Готовият проект е обявен за продажба на търга Barrett Jackson, но първоначалната цена все още не е известна. За основа е взет General Military Humvee, чийто покрив е отрязан и каросерията е скъсена, задните врати са отрязани и товарното отделение е премахнато, а интериорът е превърнат в царството на голия метал.

Дори седалките, стилизирани като седалки на бойни самолети, са изработени от метал - с малки меки възглавнички. Но основната характеристика на проекта е, разбира се, шасито. Автомобилът получава допълнителен заден мост - 24-цолови джанти и задвижване на двете задни оси. Мощен двигател прави тази идея възможна.

Под капака на модернизирания Humvee авторите на проекта инсталират 6.2-литров V8 HEMI двигател с мощност 717 конски сили и въртящ момент 889 Нм. Той работи съвместно с осемстепенна автоматична скоростна кутия. Всъщност двигателят и трансмисията са заимствани непроменени от мощните модели на Dodge.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    8 3 Отговор
    Джип със снижено окачване, демек с понижена проходимост! Определно има смисъл от това, а и е вложена много "мисъл", хахаха!!!
  • 2 Бойкот на алчните О.Л.Х.

    7 3 Отговор
    Брутална тъпотия, характерна за повечето краварски изцепки...
  • 3 Гацо

    6 1 Отговор
    Те ово е снегорин...
  • 4 Яяяя

    3 1 Отговор
    Мяса на руски всъдеход от Сибир! Само дето не знам дали няма там да се поизложи! Да го пращат в Канада да рине сняг!
  • 5 Мексо

    0 0 Отговор
    За информация на хейтърите дето едно болтче не са завили през живота си вчера Ричард го продаде успешно на Барет Джаксън за точно 750.000$ Което по курса за деня прави точно- 1.365.000 български лева.