Last news in Fakti

12 Февруари, 2024 13:54 1 768 9

Дизайнер показа как би изглеждал Fiat Multipla през 2024-та

  • fiat-
  • multipla-
  • дизайн

Засега от Fiat нямат намерение да възраждат модела

Дизайнер показа как би изглеждал Fiat Multipla през 2024-та - 1

Въпреки противоречивия си външен вид, Fiat Multipla от 1998 г. остава един от най-емблематичните миниванове, произвеждани някога, известен със забележителната си практичност предвид компактните си размери и разбира се, своят дизайн. Смятан от някои за изпреварил времето си, моделът вдъхновява независимия дизайнер, който предприема проект за дигитално пресъздаване на модерна итерация на Multipla за 21-ви век, допълнена с електрическо задвижване.

Проектът, наречен "Re.Multipla" е дело на Марко Малтезе и показва как би изглеждал ванът през 2024-та като, прави паралели с успешното възраждане на Twingo на Renault,. Малтезе остава верен на оригиналния дизайн на Роберто Джолито на Fiat Multipla, като същевременно вкарва съвременни стилистични елементи и добавя свои собствени уникални щрихи. Подобно на оригинала, който се произвеждаше от 1998 до 2010 г, обновеният профил запазва характерното си разделяне на две части. Забележителните подобрения обаче включват по-елегантен дизайн на задната част и по-изваяна каросерия.

Спортната естетика е подчертана от по-големи колела с триспицов дизайн и понижена, по-широка стойка. Заслужаващите внимание актуализации на дизайна включват по-тънки Y-образни светодиоди, които заменят характерните фарове под предното стъкло, докато основните фарове запазват кръглата си форма, но вече изпъкват отпред. Други иновативни елементи включват тънки дръжки на вратите, разположени в близост до страничните прозорци. Изразените задни калници и аеродинамично оформеното задно стъкло, което плавно се слива със страничните прозорци, допринасят за отличителния външен вид на модела. Като концептуално дизайнерско проучване, Maltese не навлиза в конкретни технически детайли, но предвижда минивана с монтирана на пода батерия и електрически двигатели.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 механик

    5 14 Отговор
    И да ми е подаряват , на настъпена жаба никога няма да се кача !

    Коментиран от #3, #9

  • 2 Механик

    17 4 Отговор
    Изглежда по-зле и от стария, казано честно.
    Обаче, който е карал тази грозотия, със сигурност ще потвърди мнението ми, че това е една от най-удобните коли.
    С хората е същото. Гледаш го не мяза на нищо, а като човек е истински човек.

    Коментиран от #5

  • 3 Механик

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "механик":

    Не съм съгласен с теб, "колега".
    А с това да крадеш никове, съвсем не съм съгласен.
    Ако нямаш въображение да си измислиш сам, кажи ми, а аз ще ти измисля подходящ ник!
  • 4 Край

    3 10 Отговор
    Моля не правете това нещо. Не ни го причинявайте. Няма достатъчно естетически кастрати които да си го купят за да излезете на печалба.
  • 5 Раптор

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Механик":

    Напълно вярно- може да е грозна, обаче е невероятно удобна кола. Не съм имал такава, но съм карал и е невероятно удобна и всяко нещо е където му е мястото.
  • 6 Запознат

    1 0 Отговор
    Този модел на Фиат е най удобния автомобил в неговия клас. Това е кола която трябва да усетиш , а не да гледаш. Представете си че любовта се гледаше и не е нужно да я усещаме. Pininfarina и Bertone са дизайнери които имат участие във всеки автомобил появил се в света.
  • 7 Колко да е удобна?

    0 0 Отговор
    Пътническият Фиат Добло е също толкова удобен без да има трудните за възприемане форми.
  • 8 Мдаааа

    1 1 Отговор
    Пак е толкова грозен. Но дано е толкова удобен като предшественика си. Чудя се как най удобната кола, може да е и най грозната.
  • 9 ганю

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "механик":

    настъпана жаба с извхръкнали очи