Last news in Fakti

20 Февруари, 2024 10:08 4 052 13

Ще смени ли Ким Чен Ун Maybach-а си с Aurus

  • ким чен-ун-
  • путин-
  • aurus-
  • maybach

Путин подари на корейския лидер руска кола

Ще смени ли Ким Чен Ун Maybach-а си с Aurus - 1

Путин подари на Ким Чен Ун руска кола. За това информира корейската централна информационна агенция (KCNA). Съобщава се, че личен автомобил руско производство е бил подарен на лидера на КНДР на 18 февруари 2024 година, което, според севернокорейците е „ясно доказателство за специалните приятелски отношения, установени между лидерите на двете страни“. В същото време марката и моделът на колата, която корейската страна нарече „най-добрият подарък“, не се разкриват.

Южна Корея вече реагира на подаръка: според властите на Република Корея той може да наруши резолюциите на Съвета за сигурност на ООН, пише Yonhap . Факт е, че колата е луксозна, въпреки че това не е официално потвърдено. Съгласно резолюцията са забранени преките и косвени доставки и продажби в КНДР на луксозни стоки, включително скъпи автомобили.

За това каква е колата е лесно да се досетим. Миналата есен Владимир Путин лично показа на Ким Чен Ун руската лимузина Aurus. След това лидерите посетиха космодрума Восточний, до който Путин пристигна на Aurus. Ким Чен-ун отново огледа руския автомобил, седна на задната седалка, а Путин разказа за характеристиките му. След това двамата с интерес разглеждаха и друг Aurus.

През януари лидерът на КНДР беше забелязан да кара нова кола, но не Aurus, а Mercedes-Maybach GLS 600 . И това не е единственият нов Mercedes, който е виждан досега в неговия автопарк. През декември Ким Чен-ун пристигна на събитие в Пхенян с брониран Mercedes-Maybach S650 от 2019 година. Не е известно как Ким Чен-ун успява да заобиколи санкциите на ООН, но афинитетът му към Maybach е явен.

През 2019 г. севернокорейският лидер получи обновен Mercedes-Benz W221 Pullman. Тогава медиите видяха „руска следа“ във външния вид на колата и намекнаха за доставка през пристанището на Владивосток. Сега е интересно дали Ким ще уважи подаръка на Путин и дали ще смени любимите си автомобили Maybach с руските Aurus.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дааааа

    5 5 Отговор
    Ще го смени
  • 2 Путлерист

    7 1 Отговор
    Само да посмее.. да не го замени !
  • 3 Трол

    7 3 Отговор
    Ще го смени с каквото си пожелае. И аз да имам толкова ракети, ако искам и на москвич 412 ще се кача, без никой да ми каже нищо.
  • 4 руската бронекола е скъпа колкото

    4 8 Отговор
    3 мерцедеса бронираните у нас . Ким ще се вози . добре ще му е .
  • 5 МаДа

    5 1 Отговор
    Аудиролс

    Коментиран от #10

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Смех в блатото

    20 1 Отговор
    Ама как така Майбах?

    Той не идва ли от прогнилия упадъчен запад? :))))

    Да не би идеологията на мизерстване чухче да не важи за другаря Ким? :)))))
  • 8 Нищо няма да сменя

    7 3 Отговор
    В гаража на Кремъл има 6 Ауруса Комендант и Сенатор и ги карат само в Москва и със самолета до някоя дружествена столица с делегацията. Това е кола пълна със западни части и нещо като цъкне няма с какво да го сменят. Затова дори двойниците на Путин не возят на Аурус. Кимчето може да врътне едно завойче пред камерите, но ще се вози основно на Мерцедеса, защото не е прост. Ако нещо се повреди ще поръча на корейския посланик в Берлин да му прати части с дипломатическата поща. Части за Аурус ня може да купи отникъде.
  • 9 Джени Суши и Андреа

    0 0 Отговор
    Ако не беше Кубрат Пулев дали щяхме да ги знаем?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Хи Хи Хи

    2 1 Отговор
    Хахаха..а тоя Аурус..как пали, на бутане или на теглене..абе и Кимчето се заима с имане..Да му бе подарил и една Лада Кранта барем..
  • 13 Русобалт

    0 0 Отговор
    Пуделите си квичат,керванът(Аурус) си върви.