Last news in Fakti

20 Февруари, 2024 17:31 2 071 4

Първи поглед към новия Mercedes EQS

  • mercedes-
  • eqs-
  • тест

Фейслифтът е в процес на разработка

Първи поглед към новия Mercedes EQS - 1

Mercedes тества обновена версия на EQS, своя флагмански изцяло електрически седан, който първоначално беше пуснат на пазара през 2021 г. Въпреки че EQS първоначално беше приветстван като поглед към бъдещето на марката по отношение на технологиите, дизайна и цялостната философия, той получи смесени отзиви по отношение на изживяването при шофиране. За да се справи с това, Mercedes вероятно ще се съсредоточи върху усъвършенстването с този фейслифт, който фотошпиони на AutoExpress заснеха, особено по отношение на технологиите и актуализациите на задвижването, както и върху извършването на фини промени в стила му.

Що се отнася до промените в дизайна, прототипът демонстрира забележими промени в предните и задните светлини. Фаровете, въпреки че запазват сходна форма, сега разполагат с нови вътрешни елементи с мотив на трилъчева звезда. Освен това над фаровете има хоризонтален елемент, който показва намерението да се запази светлинната лента по цялата широчина, отличавайки го от малко по-малкия модел EQE.

Предната броня е с променен дизайн, с по-голям сензор, подсказващ за подобрени възможности за автономно шофиране. В задната част задните светлини запазват вътрешните светлинни елементи на настоящия модел, но изглеждат малко по-тъмни на цвят. Очакват се фини промени в дизайна на покритата задна броня. В интериора отсъствието на Hyperscreen подсказва, че той може да бъде запазен за моделите с високо ниво на оборудване или да се предлага като допълнителна опция.

Mercedes работи и по модернизирането на платформата EVA, която е в основата на EQS, EQE и техните SUV варианти. Макар че е малко вероятно основното шаси да се промени значително, очакват се подобрения в технологията и капацитета на батериите. За разлика от някои конкуренти, платформата EVA на Mercedes все още използва 400V електрическа система, което потенциално ограничава възможностите за зареждане и ефективност. Има спекулации, че Mercedes може да възприеме усъвършенствана 800V архитектура с този фейслифт, въпреки че нищо не е потвърдено.

Освен това се очаква актуализацията да засегне различни аспекти на представянето на EQS, включително динамични елементи като интелигентно въздушно окачване и системи за управление на задните колела, както и подобрения в регенеративното спиране и калибрирането на електромотора. Допълнителни подробности за актуализациите на EQS и други модели от гамата се очаква да бъдат разкрити по-късно през пролетта


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо

    5 0 Отговор
    На врвмето кви хубави вартбурзи имаше. Върви на дзвер.
  • 2 Пич

    11 0 Отговор
    Това ще умре , преди да оживее !!!
  • 3 Е46ца

    2 1 Отговор
    Тази марка навремето какви автомобили правеше.Сега са аутсайдери отвсякъде.Скъпи коли с качество на бюджетна.

    Коментиран от #4

  • 4 Мъжа на урсула

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Е46ца":

    Бюджетните дори са по-здрави и деянат повече