Last news in Fakti

24 Февруари, 2024 12:00 3 321 10

Продава се единственото „комби“ на Rolls-Royce

  • rolls-royce-
  • silver spectre-
  • wraith

Технически колата е Shooting Brake

Продава се единственото „комби“ на Rolls-Royce - 1

Интересна обява за практичен Rolls-Royce Silver Spectre се появи в интернет. Първоначално е планирано този Shooting Brake да бъде един от седемте произведени екземпляра, но се оказва, че това е единственият завършен автомобил.

Към очарованието му се прибавя и фактът, че е започнал живота си като Rolls-Royce Wraith. Впоследствие той е транспортиран до Белгия, където Carat Duchatelet предприема мащабен 18-месечен проект, инвестирайки над 2500 часа, за да превърне купето в поръчково елегантно комби.

Това начинание не е било нито просто, нито евтино, като според сведенията изграждането е струвало повече от 300 000 евро. Въпреки това автомобилът е изработен така, че да предизвика носталгията по "разцвета на Shooting Brake моделите през 30-те години на миналия век". Като част от тази почит, моделът се отличава с плавен покрив от въглероден композит и отличителна линия със сатенено сребърно обкръжение.

Въпреки че интериорът до голяма степен запазва дизайна на Wraith, Silver Spectre може да се похвали с уникален таван "Infinity Starlight", украсен с близо 2000 светлини. Най-забележителната промяна е просторното товарно отделение, старателно облицовано с кожа и разполагащо със скрито място за съхранение под пода.

Под капака се крие 6,6-литров V12 двигател с два турбокомпресора, подобрен така, че да осигурява 690 к.с. и 900 нютон метра въртящ момент. Това подобрение потенциално би могло да доведе до по-добри показатели в сравнение с Wraith, който можеше да ускори от 0 до 100 км/ч за 4,4 секунди и да достигне ограничена максимална скорост от 250 км/ч.

Независимо от скоростните си характеристики, Silver Spectre е навъртял на километража си 17 965 км и се очаква на предстоящия търг на RM Sotheby's на 9 март да достигне цена 255 и 300 хиляди евро.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ПУЛЮ СУЛЕВ ДЕСАНТЧИКА

    10 1 Отговор
    НЕ ГИ ВИЖДАМ ЧЕСТО ПО ПЪТИЩАТА ЯВНО НЕ СЕ АРЧАТ КАТ ТОПЪЛ ЛЕБ
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Смешно

    2 5 Отговор
    Селяния.
  • 8 Така е ..

    3 4 Отговор
    Комби с две врати.Някак си не иде.

    Коментиран от #9

  • 9 Я го знам !

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Така е ..":

    Иде.Защото е била на погребална агенция.На умрелия странични врати не му трябват.
  • 10 Колчо слепеца

    0 0 Отговор
    GT, по-GT, най- GT, баш GT!