Last news in Fakti

25 Февруари, 2024 10:30 2 472 4

Появи се първа снимка на новото Lamborghini

  • lamborghini-
  • urus-
  • cayene

Електрифицираният Urus ще дебютира съвсем скоро

Появи се първа снимка на новото Lamborghini - 1

Представен е първият тийзър на обновения Lamborghini Urus, който сигнализира за предстоящата поява на нова версия на SUV модела, който има ключово значение за продажбите на марката от дебюта му през 2018 г. Интересно е, че вместо да бъде споделена онлайн, първата официална снимка на рестилизирания Urus беше ексклузивно разкрита на печатните страници на списание Lamborghini. Тийзърът предоставя поглед към задната част на автомобила, демонстрирайки нови светлини, променени стилистични елементи и по-изразен спойлер, съответстващ на предишните шпионски снимки. Заглавието в Lamborghini Magazine обещава "по-мощно изживяване" и "по-силни емоции от шофирането от всякога", когато пълното представяне се състои през втората половина на 2024 г.

Потвърдено е, че Lamborghini ще се сбогува с нехибридния Urus през 2024 г., въпреки че двигателят V8 ще продължи да се използва. Потенциално SUV-то може да разполага с V8-базиран задвижващ агрегат, заимстван от Porsche Cayenne, способен да генерира до 739 конски сили и 950 Нм въртящ момент, което ще позиционира Urus като съперник на Ferrari Purosangue. Това наистина би изпълнило обещанието за по-мощно изживяване при шофиране, тъй като настоящият Urus генерира 666 конски сили и 850 Нм въртящ момент.

Освен това се очаква Urus да бъде по-лек от Cayenne, благодарение на вграждането на компоненти от въглеродни влакна. Това означава, че италианският SUV може да изпревари своя "донор" в спринта от 0 до 100 км/ч - постижение, което Cayenne постига за 3,6 секунди.

Хибридният Urus ще се превърне във втория модел на Lamborghini, който ще разполага с PHEV задвижване след Revuelto. Този хибриден вариант ще се предлага до 2029 г., преди да отстъпи място на изцяло електрически наследник. Предстоящият електрически модел ще последва серийната версия на концепцията Lanzador, която ще бъде първият в историята на Lamborghini електрически сериен автомобил.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    11 1 Отговор
    Я да не ми обясняват на мен , че никой си електрокар бил Ламборгини , Ферари , или Порше !
  • 2 Ситрошен

    6 7 Отговор
    От Италия само кафе и кypници.. Като Франция ама там даже и кафе не могат да правят..

    Коментиран от #4

  • 3 Некой си

    5 5 Отговор
    Най-добрите машини за мен са германските и японските.
  • 4 Факт

    2 4 Отговор

    До коментар #2 от "Ситрошен":

    Глу пак да си чувал кафе да расте в Италия