Last news in Fakti

27 Февруари, 2024 13:14 1 689 9

Jeep Avenger получава най-важната “екстра”

  • jeep-
  • avenger-
  • европа

Компактният кросоувър ще се предлага с 4х4

Присъствието на Jeep Avenger на европейския пазар се характеризира с разнообразни възможности за задвижване, които отговарят на предпочитанията на взискателните купувачи с електрически, хибридни и двигатели с вътрешно горене. Въпреки многофункционалността му обаче, една забележителна липса е опцията за задвижване на четирите колела - отличителна характеристика, която е синоним на марката Jeep. Този недостатък ще се промени с предстоящата поява на новия Jeep Avenger 4xe, чието пускане на пазара е планирано за по-късно тази година.

За разлика от колегите си в линията 4xe, Avenger 4xe използва различен подход, включвайки усъвършенствана 48-волтова мека хибридна система. Тази система интегрира двигател с вътрешно горене с мощност 134 к.с. с два електромотора с мощност 28 к.с., в резултат на което се получава задвижващ агрегат, който съчетава ефективност с производителност. Забележително е, че единият от електромоторите е интегриран в шестстепенна автоматична трансмисия с двоен съединител, което подобрява цялостната динамика на задвижването.

Отличителна характеристика на Avenger 4xe е патентованата от Jeep технология "power looping", която гарантира, че мощността се разпределя към всичките четири колела независимо от състоянието на заряда на батерията. Тази възможност подобрява сцеплението и стабилността на автомобила, особено при труден терен или неблагоприятни метеорологични условия. Освен това Avenger 4xe може да се похвали с възможността да работи само на електрическа енергия при ниски скорости, осигурявайки безшумно шофиране в градска среда.

Макар че подробните данни за Avenger 4xe засега са оскъдни, предварителните визуализации, публикувани от марката, дават представа за неговия външен дизайн. Преработената предна част, напомняща на концептуалния Avenger 4x4, представен на автомобилното изложение в Париж през 2022 г., излъчва внушително присъствие на пътя.

При обсъждането на значението на Avenger 4xe Ерик Лафорж, ръководител на Jeep в Европа, подчертава ключовата му роля за развитието на наследството на марката. Той подчертава как новият модел безпроблемно съчетава компактността и гъвкавостта на Avenger с възможностите за движение по всякакви терени, предоставени от системата за задвижване на всички колела. Според Лафорж Avenger 4xe представлява нова глава за Jeep, предлагайки несравними възможности и динамично изживяване при шофиране, което олицетворява етоса на марката за свобода и приключения.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пилот на Ферари

    12 1 Отговор
    От как ги купиха от Фиат , тия живнаха .
  • 2 бай Кольо

    6 6 Отговор
    Не са ги купили фИат,а ги купи Стелантис барабар с Крайслер.

    Коментиран от #4, #6

  • 3 бай Кольо

    4 8 Отговор
    А двигателите на фиат -VM motori беше най голямата им грешка-чупливи бяха много ,особено дизелите.

    Коментиран от #5

  • 4 Пилот на Ферари

    15 0 Отговор

    До коментар #2 от "бай Кольо":

    Фиат ги купи още преди Стелантис .
  • 5 Пилот на Ферари

    10 3 Отговор

    До коментар #3 от "бай Кольо":

    А двигателите дизел на Алфа/ Фиат/ ги монтираха и на Опел и си бяха доста сполучливи .

    Коментиран от #7

  • 6 Пилот на Ферари

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "бай Кольо":

    Италианската автомобилна компания ФИАТ купи основните активи на банкрутиралата американска корпорация "Крайслер" 10 юни 2009 .

    Stellantis NV е транснационална корпорация за производство на автомобили, образувана през 2021 г. в резултат на сливане на италианско-американския автомобилен производител Fiat Chrysler Automobiles (FCA) с френската компания Groupe PSA.
  • 7 Факт

    3 8 Отговор

    До коментар #5 от "Пилот на Ферари":

    Дизела умре
  • 8 ха ха хааа

    4 2 Отговор
    Интересно , как никой не коментира , как Лада гепиха Фиат ... 🤭😁

    Коментиран от #9

  • 9 Гепиха дедовия

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "ха ха хааа":

    На дедо ти Собянин.