Last news in Fakti

8 Март, 2024 15:50 1 911 4

Opel разкри повече за новите си „джипове“

  • opel-
  • grandland-
  • frontera

Frontera и Grandland пристигат скоро

Opel разкри повече за новите си „джипове“ - 1

Наскоро Opel разпространи прессъобщение, в което изтъква богатата си гама от напълно електрически автомобили, но това, което привлече вниманието на мнозина, бяха двата модела, скрити на заден план. Тези модели, предстоящите Frontera и следващото поколение Grandland, са подготвени за пускане на пазара в скоро време и ще предлагат както традиционни двигатели с вътрешно горене, така и напълно електрически варианти на задвижване.

Настоящото портфолио от изцяло електрически автомобили на Opel вече включва разнообразна гама от предложения, включваща пътническите модели Rocks, Corsa, Mokka, Astra, Astra Sports Tourer, Combo и Zafira, както и лекотоварните Combo Cargo, Vivaro и Movano. Липсата на предложения в сегментите на субкомпактните и компактните SUV автомобили обаче е забележителна и представянето на Frontera и Grandland е насочено към преодоляване на този пропуск.

Започвайки с Frontera, за която по-рано се говореше като за "вълнуващ SUV", тя обещава да предостави достатъчно пространство и гъвкавост, за да задоволи нуждите на клиенти с активен начин на живот и семейства. Макар че името се свързва с базирания на Isuzu офроудър, продаван между 1991 и 2004 г., новата итерация ще бъде позиционирана по различен начин, насочена към горния край на B-SUV сегмента. Като наследник на застаряващия Crossland, новата Frontera ще споделя платформата си с предстоящия Citroen C3 Aircross, като ще предлага както традиционни двигатели с вътрешно горене, така и електрически задвижвания.

Междувременно следващото поколение на Opel Grandland беше забелязано от шпионски фотографи по време на развойни тестове, но това е неговият официален тийзър дебют. Споделяйки платформата STLA Medium с модели като Peugeot 3008 и Citroen C5 Aircross, Grandland ще се предлага в меко хибридни и изцяло електрически варианти. За разлика от френския си аналог, Grandland ще запази по-традиционен SUV дизайн. Позициониран в рамките на групата Stellantis, Opel има за цел да предлага Grandland на конкурентна цена в сравнение с аналогичния модел на Peugeot.

Въпреки че не бяха предоставени конкретни дати за дебюта на новите SUV модели Frontera и Grandland, Opel посочи, че те ще се появят "скоро", като продажбите им се очаква да започнат през 2024 г. Като част от ангажимента на Opel да премине към изцяло електрическа гама до 2028 г., версиите с ДВГ и меко хибридните версии на тези нови модели ще останат на разположение в продължение на четири години, преди да бъдат изведени от употреба.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Кольо

    3 9 Отговор
    Добре,че ги купиха изпадналите орлета Пежо ,та да им кажат вакЦината против ръжда,че иначе....
  • 2 Колчууу

    6 1 Отговор
    Добре чи ти цепнах дупката многознайко -зайко!!!!????
  • 3 Гост

    3 3 Отговор
    Опел беше кола до миналия век. Вече нито имат някакви завидни двигатели, нито са ремонтопригодни, като старите си модели. Най-известният двигател на Опел е отпреди 30 години.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.