Last news in Fakti

18 Март, 2024 15:53 5 212 13

„Клиентите решават какво искат“ – Mercedes продължава да разработва дизелови двигатели

  • mercedes-benz-
  • дизел
„Клиентите решават какво искат“ – Mercedes продължава да разработва дизелови двигатели - 1

Докато Volkswagen остава на електрическия курс и се надява на допълнителни данъчни субсидии, компании като BMW, Skoda, General Motors и Mercedes отново поставиха по-голям фокус върху желанията на клиентите. Mercedes дори ще доразвива дизела.

Изпълнителният директор Ола Келениус каза това в интервю за “Auto Motor & Sport”. На въпроса какво ще се случи с дизеловите модели в бъдеще, Келениус каза: „С оглед на стандарта евро7 и всички други разпоредби за емисиите, които се прилагат в световен мащаб, ние решихме да поддържаме всички съответни задвижващи комбинации годни - т.е. да им направим един вид цялостен ремонт, но да ги предлагаме. И тогава клиентът решава какво иска.” Това важи и за дизеловия хибрид. „Той се справя особено добре на германския пазар и ще се предлага, докато има търсене“, завършва интервюто си Келениус.

Mercedes ще изгражда и изцяло нови дизелови двигатели - но с хибриден модул

С този си ход Mercedes явно се противопоставя на края на двигателите с вътрешно горене в ЕС от 2035 година; Все още не е ясно дали обявеният резултат е реалистичен . Множество нови електрически модели на Mercedes ще се появят през следващите години, а някои производители като Opel дори ще преминат напълно към автомобили с батерийно захранване много преди 2035-а.

Появиха се нови платформи сред премиум производителите - BMW, например, изгражда семейството "Neue Klasse", а Mercedes прави различни нови модели на собствена електрическа платформа. Компаниите си сътрудничат и с китайски производители, като BMW - Mini с Great Wall и Mercedes с Geely, за да произвеждат по-конкурентно малки електрически автомобили (Mini и Smart). Но двигателите с вътрешно горене и в частност дизеловите, все още са в играта.


Mercedes и BMW очакват значително търсене на бензинови, дизелови и хибридни задвижвания, поне до 2035 година. В допълнение към своята модифицирана стратегия за задвижване, Mercedes също иска да сложи край на объркването на имената между електрически и неелектрически модели. „Моделите, предлагани от 2026 г., базирани на електрическата модулна система MB.EA, ще излязат на пазара като електрическа C-класа; предишното име EQ вече няма да се използва. В същото време моделите C-Class ще продължат да работят с бензинови и дизелови двигатели и ще продължат да се продават под името C-Class“, точно както прави това конкуренцията от BMW.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калитко

    42 10 Отговор
    Ми много ясно.Кой нормално ориентиран мъж ще кара електричка.
  • 2 Копейкин

    10 12 Отговор
    Аз ще чакам 10-12 години за Москвич .
  • 3 Тошо

    11 9 Отговор
    Бях голям фен и собственик на Мерцедес, но те отдавна вече не правят качествени двигатели, от 2012г на тук двигателите са им пълен боклук, преди 200 хил км, хвърля дюзи, помпа или най-лошото чупят колянов вал и мотора е в кофата, за мен това не е нормално и то за марка, която се води премиум. Ако някой го интересува нека потърси информация за моторите на мерцедес с код ОМ651 след 2012г

    Коментиран от #5, #9, #13

  • 4 13675

    20 7 Отговор
    Ало, мерцедес пак не сте схванали... ХОРАТА ИСКАТ ЗДРАВИ, БЕЗОПАСНИ АВТОМОБИЛИ, а не на 100 000 да хвърли двигател, едноневките си ги карайте вие...... Конкуренцията не спи
  • 5 om651 фен

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "Тошо":

    1.А вие сипвахте ли добавка в горивото "бардал БДЦ" , ?
    2. Маслото на двигателя на какъв интервал сменяхте?

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ироничен

    5 1 Отговор
    Искаме и старото качество, ама няма.
  • 9 Осведомен

    7 3 Отговор

    До коментар #3 от "Тошо":

    Този мотор на мерцедес е използван за почти всички класи и варианти. Имали са проблем с пиезо инжекторите които са заменени с магнитни на Делфи. Веригата се разтяга, водната помпа дава дефекти. Отстранявато на проблемите започват с замяна на инжекторите, които са поети от Мерцедес. Веригата трябва да се подменя на километрите дадени от производителя, както и водната помпа с останалите консумативи. Няма вечни двигатели, има хора които ТРЯБВА да ги обслужват навреме. Затова вашето изказване не е професионално а чисто разочарование от клиент. Думата "боклук" не е правилна.
  • 10 Гледам и виждам

    2 2 Отговор
    Както обикновено, българина дава своето негативно мнение където не му е мястото. Има форуми и блогове където това се прави, с цел да се информират собственици или бъдещи такива от евентуални повреди. Пишете там а тук четете инфо за предстоящи промени или въобще не четете.
  • 11 123

    4 1 Отговор
    Браво !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Така е било и така ще бъде, а който не му одисва - го чака фалит. Рано или късно!
  • 12 Сбирщина!

    1 0 Отговор
    Мерцедес и всички други!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.