Last news in Fakti

19 Март, 2024 16:49 3 920 11

Mercedes-AMG показа новото GT43 с четирицилиндров двигател

  • mercedes-
  • amg-
  • sl-
  • gt43

Спортното купе загърбва V8 и остава със задно предаване

Mercedes-AMG показа новото GT43 с четирицилиндров двигател - 1

През 2022 г. Mercedes-AMG оборудва роудстъра SL с четирицилиндров двигател, а сега прави същото и за неговия купеобразен аналог - GT43. Този нов модел служи като начален вариант в сравнение с по-горещата версия с V8 и изоставя задвижването на всички колела в полза на задвижването на задните колела.

Актуализираното AMG GT Coupe, което сега е по-комфортен 2+2 gran tourer, а не специализиран двуместен спортен автомобил, наследява от SL43 електрическия турбокомпресор за отработени газове от Формула 1. Въпреки това, той е по-мощен, като неговият четирицилиндров двигател произвежда 422 конски сили, което е с 31 конски сили повече в сравнение с кабриолета. Освен това той разполага с 500 нютонметра въртящ момент, което е с 20 Нм повече в сравнение с SL43. Обновеният GT е оборудван с меко хибридна уредба, осигуряваща временно увеличение на мощността. Мощността се предава към задния мост чрез деветстепенна автоматична трансмисия с два съединителя.

Въпреки добавената мощност SL43 остава значително по-бавен от версията с V8. Ускорението до 100 км/ч отнема 4,6 секунди, а максималната му скорост е 280 км/ч, Mercedes-AMG не предоставя информация за теглото, но се очаква то да бъде значително по-ниско след премахването на четирите цилиндъра и AWD оформлението. Въпреки това моделът от второ поколение е значително по-тежък от своя предшественик поради преминаването му към по-голям и по-практичен GT автомобил. За справка, новият GT63 с V8 двигател и задвижване на всички колела тежи внушителните 1970 кг.

Конкретният GT43 е европейският модел, където Mercedes-AMG планира да предлага базовата версия със стандартно разположение на двете седалки и опционално разположение 2+2. Управлението на всички колела също ще се предлага като опция. Когато е оборудвано, задните колела ще се управляват в посока, противоположна на тази на предните, при скорост до 100 км/ч и в същата посока при по-висока скорост.

 

 


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 БгТопИдиот🇧🇬

    17 5 Отговор
    След четиири цилиндровия е на ред трицилиндрова охтика с пет турбини и два енджикопляктора.

    Май няма вече немска инженерна мисъл.
  • 3 Хохо Бохо

    5 9 Отговор
    Тва пред спортнтните автомобили е като тропинетка пред Харли. Пълна смехория. Додж слагат 6.2 Хелкат 707 коня, без претенции да са нивотона Ферари...примерно. Това недоразумение Лотус Елис от началото на века с 1.8 двигател на тойота ще го отвее на 0-100
  • 4 Шаро Баро

    9 6 Отговор
    Емииии това нещо може да доживее 10 години само ако последните 5 години го шитнат на некои братчеди.Та да му сложат един кон да го дърпа.
  • 5 Пич

    5 5 Отговор
    .....и пак му изпляскали един грозен китайски телевизор.....
  • 6 Запознат

    11 4 Отговор
    AMG даже и GT но пък а 4 цилиндров двигател........това си е порнография с автомобилостроенето. Ресурса на този мотор ще е 100 000км, и какво като ускорява бързо като те глобяват на ден по 10пити. Много пари за нищо, даже смешно. Това е като новата 3 Ка на BMW с мотор 1.300 кубика и 3 цилиндъра. Расовите коли , макар и стари вече струват повече от тези с двигатели на косачки.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Чавдар войвода

    7 6 Отговор
    Мерцедесите хвърлят двигател още преди първата смяна на масло...
  • 9 ДВГ ФОРЕВЕР

    7 0 Отговор
    Не на електрокари и котлони.
  • 10 Кънчо

    8 3 Отговор
    2035 година:
    Mercedes-AMG показа новото GT13 с едноцилиндров двигател
  • 11 Гост

    4 1 Отговор
    с двутактова смес ли е?