Last news in Fakti

22 Май, 2024 10:43 1 621 1

Появи се най-евтината версия на Volvo EX30

  • volvo-
  • ex30

Volvo официално представи своя нов електрически кросоувър в Китай. Началната му цена е 27 800 долара

Появи се най-евтината версия на Volvo EX30 - 1

До края на 2024 година Volvo се готви да пусне своя евтина електрическа кола на пазарите в 90 страни. Производството на EX30 започна миналата есен в Китай, а за да отговори на нарастващото търсене на достъпни електрически превозни средства в Европа, Volvo също обяви, че ще произвежда EX30 в своя завод в Гент, Белгия, като това ще стане от 2025 година.

Сега в Китай бе представена базовата версия на EX30, която струва 27 800 долара. В базовата версия е инсталирана литиево-йонна батерия с капацитет 49 kWh. Най-евтиното такова Volvo разполага и с информационно-развлекателна система с 12.3-инчов вертикален екран.

Воланът с три спици е оборудван със сензорни контроли. С дължина от 4 233 мм, широчина от 1 838 мм и височина от 1 555 мм, EX30 ще се конкурира с най-продаваните електрически автомобили на китайския пазар BYD Atto 3 и Dolphin.

Появи се най-евтината версия на Volvo EX30


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Учете китайски

    11 1 Отговор
    Еми в Китай ще го презентират-нали Волво е китайско....Тук се начетох,че руските коли били китайски-ама си трайкаме,че вече над 50% от европейските автомобили са с части произведени в Китай-а някои от тях са си направо китайски като Волво например...