Last news in Fakti

2 Юни, 2014 12:19 14 261 38

J.D. Power определи най-надеждните автомобили за 2014-а

  • j.d. power-
  • автомобили-
  • надеждност-
  • качество
J.D. Power and Associates е една от най-известните организации за пазарни изследвания в света, а годишните й анализи за автомобили се провеждат в Германия от 2002 година. В доклада на J.D. Power за 2014 година е направено допитване до 18 288 водачи на автомобили за техните мнения с помощта на онлайн въпросник. Участниците са управлявали своите автомобили в период от около две години и оценката за задоволство се извършва, ако са налице поне 50 отговора на целия въпросник.
 
Насоките в изследването покриват четири категории: качество/надеждност, привлекателност, стандарти на обслужване и разходи за експлоатация и обслужване. В тазгодишното изследване най-високи оценки получават европейски и японски марки, като класирането е разделено на две основни категории - за най-надеждна марка и за най-надеждни модели, разделени по класове.
 
Ето и класирането на J.D. Power по марки
Прави впечатление, че под чертата, определяща средната стойност на надеждност на автомобилите остават доказани марки като Audi и Honda. Ето и всички останали марки, които са под средното ниво на надеждност.
При класацията за определени модели първите места се печелят от автомобили на групата Volkswagen, като сред победителите са и модели на Volvo и Toyota.
Opel Meriva запазва титлата си като шампион при компактните ванове в престижния анализ на J.D. Power за клиентско задоволство, отново завоювайки най-високата оценка в сегмента. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 skier

    9 5 Отговор
    Отново VW са на върха, само не ми е ясно защо Toyota все още се държи там, като напоследък колите им са страхотна конфекция.
  • 2 Velin Minkov

    1 7 Отговор
    Ами като ".......а годишните й анализи за автомобили се провеждат в Германия от 2002 година......", как да не са на върха. А като знам Опел Мерива, каква куха лейка е, веднага ми става ясно как е правена класацията......
  • 3 Xterminatorable .

    3 5 Отговор
    що мълчите така грозно бе
  • 4 ярослав станчев

    11 3 Отговор
    Е,анкетата е правена в Германия,германските коли са първи.Кои да са първи,Грейт уол и Санг йонг ли?
  • 5 СамоСелянитеКаратБМВ МустангаЕномерЕдно

    2 11 Отговор
    Абе, що няма руски коли в тая класация ? Тука в тоя форум, има толкова много автомобилни капацитети, дето смятат че руските бледи подобия на автомобил са най-великите машини на света :) Що не питат някой от тях ? Да им обясни, че на Москвича, каквото и да му се развали връзваш го с тел и караш още, 100 000км или пък на Лада-та като и пришлайфаш малко главата става по-бърза от вятъра (ама само ако е насрещен)

    Коментиран от #6

  • 6 skier

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "СамоСелянитеКаратБМВ МустангаЕномерЕдно":

    Като гледам и американски няма

    Коментиран от #8, #9

  • 8 СамоСелянитеКаратБМВ МустангаЕномерЕдно

    2 12 Отговор

    До коментар #6 от "skier":

    Няма, защото не са много популярни в Европа. Кажи ми колко американски автомобила срещаш по улиците на ден ? Говоря ти за истински американски автомобили, не за корейски "Шевролет". Да не говорим през къде им минава на американските автомобилни концерни кво мислят "J.D. Power and Associates "

    P.S. и в тоя ред на мисли за колко катастрофи в България, в които автомобила е бил американски си чувал ? Просто хората, които предпочитат такива автомобили коренно се различаваме от любителите на баварските тенекиени кошниции и цървулите с ладите, дето били вечни, щот ги е правил Альоша, който много го бива да прави домашна водка

    Коментиран от #10

  • 9 Nickname

    8 6 Отговор

    До коментар #6 от "skier":

    Американски коли, Лексус, както и други марки няма в списъка,
    защото сте избрали да публикувате класация за Германския пазар

    Коментиран от #11

  • 10 Nickname

    4 6 Отговор

    До коментар #8 от "СамоСелянитеКаратБМВ МустангаЕномерЕдно":

    J.D. Power and Associates е американска и една от най-авторитетните в света. Съществува от 1968 г.

    Правят мониторинг и в други държави извън САЩ,
    а от 2002 присъстват и в Германия.


    Коментиран от #13

  • 11 Кольо Фильов

    2 6 Отговор

    До коментар #9 от "Nickname":

    Така е .
    В статията не е уточнено, че публикуваната класация е само за бюджетни автомобили произвеждани в Европа (сглобявани на територията на Европа) и продавани на германския пазар. За това не присъстват много марки като Кадилак, Крайслер, Лексус, Инфинити, Акура, Ролс, Бентли, Ферари, Ламбо и други

    Коментиран от #21

  • 12 Дошo

    2 16 Отговор
    Боклуците Алуди разбирам защо са там.Даже много високо са ги класирали, но резултатът на HONDA е нелеп.С години марката беше в челните места и изведнъж оп под средното ниво.Хайде стига глупости!

    Коментиран от #19

  • 13 СамоСелянитеКаратБМВ МустангаЕномерЕдно

    2 9 Отговор

    До коментар #10 от "Nickname":

    Добре, все тая, тва не променя факта, че руснаците произвеждат каруци, които не могат дори да участват в краш тестове, защото няма никакъв смисъл :)
  • 14 йордан иванов

    4 9 Отговор
    Тойота са най-здравите коли
  • 15 майор Костов

    5 3 Отговор
    "В статията не е уточнено..."
    Мерцедес Е клас бюджетен? Егати бюджета тогава!
  • 16 Ивайло Каназирски

    6 2 Отговор
    поредната купена класация, как може vw И сеат които са почти винаги били идентични по мотори и ходова част да са в различно класиране. Глупости глупости както винаги.
  • 17 мерцедес бенц

    2 4 Отговор
    К`ва е тази измишльотина ,думата `бюджетен` какво да не би да съкращават термина `базов модел` , ако имат предвид ,че този който си го купува няма пари хахахах ,ако няма пари ще си вземе трабант хахахах
  • 18 мерцедес бенц

    1 5 Отговор
    АМА И ТРАБАНТА СЕ КУПУВА ХАХАХА
  • 19 ярослав станчев

    6 4 Отговор

    До коментар #12 от "Дошo":

    Сам си отговорил на въпроса,с две думи:HONDA беше.
  • 20 zendera

    7 4 Отговор
    Тук пишещите главно говорят за качество и надежност.Незнам как да го разбирам тоя критерий привлекателност.А стандарт на обслужване е нещо пък което във всяка страна и във всеки сервиз е много различно.Абе четвъртия критерий нещо ми е много......... Как да го разбирам разходи за експлоатация и обслужване?За всеки автомобил са различни,както и за два еднакви модела с различни двигатели.Пък ако не го караш сигурно ще е още по-евтино и разходите ще са по-малки..
  • 21 skier

    6 2 Отговор

    До коментар #11 от "Кольо Фильов":

    да бе. германците са бедни и сигурно там не продават ролс ройс. пълни глупости плещиш
  • 22 ВАСИЛ ДИМЧЕВ

    4 4 Отговор
    Класацията е въз основа на мненията на собственици на автомобили.

    Кви купени класации кви продажби.

    Хората са доволни от закупените автомобили и това ще се отрази и на бъдещите продажби.

    Съжалявам за доста от тук коментиращите но когато фактите говорят и спецовете трябва да замълчат- разумните де, то някои си ги знаем - с крака управляват а с двете ръце си дърпат очите.

    Коментиран от #23, #24, #25

  • 23 Име:

    1 4 Отговор

    До коментар #22 от "ВАСИЛ ДИМЧЕВ":

    Има лъжи, големи лъжи и статистика.
    ОК, да речем че статистиката е безпристрасна и вярна. Дори тогава тя показва факти, които са определени от това какво е било изследването. Толкова обширна статистика никога не би била напълно точно. Най-малкото хората са различни и различно си карат и поддържат колите. За един, да сменяш датчици е нормално, а друг го възприема като сериозни досадни проблеми! Сещаш ли се колко са факти фактите? Има толкова много марки, толкова много различни модели и толкова много различни цели за които се използват че всичко това, за мен е прекалено относително за да го взимам като фактор.
  • 24 Име:

    4 4 Отговор

    До коментар #22 от "ВАСИЛ ДИМЧЕВ":

    Примерно Порше са 1ви, а Тойота - 2ри. Да ама колко коли произвежда Порше и колко тойота нали? Или пък друг вариант хора - доволни от чисто новите си тойоти са поставили марката редом до порше, чийто обаче собственици може би карат поршета на 130 000 км. Едното може да влие добре за тойота, а другия случай да говори добре за Порше. Просто толкова много са факторите че няма смисъл да се спори за някаква статистика, или пък да си избираш кола според някакво проучване.
    Тук са ни показали 26 марки автомобили, а проучването е направено на 18 000 души - дали са достатъчни - сам си прецени...
  • 25 Ивайло Каназирски

    4 3 Отговор

    До коментар #22 от "ВАСИЛ ДИМЧЕВ":

    Да по тази логика всеки си хвали магарето.... повече продадени коли повече хвалби. То ако така се прави статистика ... Я защо не направят статистика за цена за покупката, и инвестирани пари за ремонти и части след гаранцията в първите 2 години. и да има отношение с пробега да видим дали, ще е толкова яко. Купуваш я за 50 хиляди евра и 2 години по късно сменяш смукателен колектор за 5 хиляди евра защото смукателния колектор на някой автомобили вече е консуматив и се сменя на определен пробег. След това сменяш и двете турбини за на стойност още 5 6 хиляди евра. Евала, че караш някой от изброените автомобили и си доволен от него... Той за 5 години от консумативи си го платил още веднъж.
  • 26 Киро Стоев

    7 2 Отговор
    Това е проучване за удовлетвореност на собствениците в Германия.

    Няма нищо общо с подвеждащото заглавие "най-надеждните автомобили за 2014-а".

    J.D. Power 2014 Germany Vehicle Ownership Satisfaction Study



  • 27 Киро Стоев

    3 1 Отговор
    http://www.jdpower.com/press-releases/2014-germany-vehicle-ownership-satisfaction-study-voss
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Симеон Тасев

    4 5 Отговор
    да самоче Тойота бият рекорда най-много пройзведени и отзовани коли пълен провал най-слабата японска марка има 1,2 модела и то от преди години всичко ново е боклук и е дефекно даже

    Коментиран от #35, #38

  • 33 Симеон Тасев

    0 2 Отговор
    е това ако е качество

    Коментиран от #36, #37

  • 34 ВАСИЛ ДИМЧЕВ

    3 2 Отговор
    с едно статистическо проучване не може да се обхванат всички аспекти на живота. Това трябва да се обяснява в началното училище но явно някои са на това ниво.

    Коментираме конкретното проучване а не кой си подменя хапчетата редовно но не ги пие редовно.

    Къде в статията видяхте статистика относно броя продадени автомобили или подмяна на датчици.

    Конкретната статистика информира за мнението на водачи на автомобили.
  • 35 milennn

    1 3 Отговор

    До коментар #32 от "Симеон Тасев":

    prqtely ne znam kakvo da ti kaja za komentara dostata4no e 4e kara6 BMW a otnosno jponskoto ka4estvo imat doblesta da kajat sgre6ihme i e za na6a smetka i o6te ne6to tam kadeto njma pati6ta ni6to drygo ne se dviji osven jponsko drygoto prosto ne izdarja i priqto karane na bmweto osobedno zimat dano moje6 da otide6 da ispie6 edno kafe
  • 36 milennn

    1 3 Отговор

    До коментар #33 от "Симеон Тасев":

    i koe e ka4estvo za teb bmw benzin maslo i voda blagodarq njmam kompleksi za izbivane kogato nemcite napravqt serien avtomobil kato nisan GTR nizmo mi se obadi a dotogava si pii redovno hap4etata 4e se izkava6 mnogo nepodgotven
  • 37 milennn

    1 2 Отговор

    До коментар #33 от "Симеон Тасев":

    http://autoclub.bg/index.php?menu=16&id=19216
  • 38 триста итридесети

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Симеон Тасев":

    monka, браво брат, за пръв път е? Успя, видя ли?
  • 39 Veselin Hristev

    1 1 Отговор
    Абе тези са като С..а Харис след господари на ефира. Как ги правят тези статистики така най надеждна кола какво ще рече? Колата която ще те откара от А до Б без проблем. Имам въпрос коя от колите след 2000 година ще мине 400 000 км и ще е с оригиналните шарнири като МБ 124???
    Отговор > никоя
    Ауди са супер но при удар с над 130км в час се късат на 2-3 части.
    Аз до ся не съм видял разкъсана на 2 Е30-ка
    До коментар 36
    Колега всеки пише ГТР та ГТР да съгласен съм но не е най най. Това, че М серията на БМВ е ограничена на 250км/ч от съображение за сигурност не значи че не може да върви. Осещам определени хора са войнствено настроени към нас БМВ феновете а никой от вас не се замисля че това е една компания много ама много различна от всички други. Колко от автогигантите са правили самолети?? май само БМВ и Ролс Ройс и те хиликоптери
    Колко европейски автогиганти произвеждат мотори освен колите си БМВ и Пежо ама на вторите скутерите им са пълна повърня.
    Колко от автогигантите не произвеждат микробуси май май само БМВ , и знаете ли не че не могат ами не искат те са спортна марка не транспортна. Коя е марката която никога ама никога не смени задното предаване БМВ само и защо защото не можеш да си представиш Ферарри Ф40 или Форд ГТ40 или Ламборгини или която и да е друга супер или състезателна кола като тръгне да и изтропат каренцата.