Last news in Fakti

24 Юли, 2014 15:56 1 459 0

"Арсенал"-Казанлък работи трудно заради блокирането на КТБ

  • арсенал-
  • калашников

Загуби търпи дружеството и при изпълнение на поръчки, за които не може да получи парите си. Като най-тежък грях на БНБ Ибушев посочи неизпълненото обещание за отваряне на КТБ на 21-ви юли

"Арсенал"-Казанлък работи трудно заради блокирането на КТБ - 1
Снимка: БТПП

Военните заводи „Арсенал“ в Казанлък изпитват големи затруднения в работата си, заради блокирани средства в КТБ. Това заяви за „Хоризонт“ по БНР изпълнителният директор инженер Николай Ибушев.

Той коментира, че голяма част от фирмите във военно-промишления ни комплекс работели с тази банка, заради добрите условия, които им предоставяла.

Проблемите на „Арсенал“ от блокирането на валута, банкови гаранции и акредитиви в КТБ са големи, макар това да не заплашва заводите, защото те имат пари и в други банки, но трябва да теглят нови кредити, за да може да продължи производството и да се плащат заплати на работниците, твърди изпълнителният директор.

Загуби търпи дружеството и при изпълнение на поръчки, за които не може да получи парите си. Като най-тежък грях на БНБ Ибушев посочи неизпълненото обещание за отваряне на КТБ на 21-ви юли.

Междувременно руският в. „Известия“ коментира, че българският завод „Арсенал“ може да се върне на оръжейния пазар за любителски лов в САЩ заради наложените на Русия санкции от страна на Белия дом.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА