Last news in Fakti

27 Юли, 2014 12:16 1 052 0

Черна гора иска да се включи в "Южен поток"

  • черна гора-
  • южен поток-
  • газопровод-
  • владимир каварич

Това е вариант за диверсификация на енергийните източници

Черна гора иска да се включи в "Южен поток" - 1
Снимка Архив БТА

Правителството на Черна гора е заинтересовано да се присъедини към енергийния проект "Южен поток". Това заяви черногорският министър на икономиката Владимир Каварич, цитиран от сръбската информационна агенция Танюг.

Според него това е вариант за диверсификация на енергийните източници и средство за повишаване на конкурентоспособността на икономиката на Черна гора.

"Все още не сме получили официална покана, но имаше преговори с представителите на "Газпром" на тази тема", уточни Каварич и поясни: По време на тяхната визита в Черна гора обсъдихме нуждите от газ в Черна гора, включително и какво количество ни е нужно.

В изявлението си пред Парламента в Подгорица Каварич съобщи, че властите се опитват да участват в големите инфраструктурни проекти съвместно със съседните държави от региона, включително и на газопровод, който да преминава през територията на Черна гора.

Припомняме, че преди няколко дни стана ясно, че Турция е одобрила морската част на трасето за „Южен поток“.

Същевременно Европейската комисия настоява за замразяване строежа на тръбопровода, докато не бъде постигнато съгласие с европейското законодателство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА