29 Юли, 2014 23:28 8 403 2

"Южен поток" - риск за проститутките

  • южен поток-
  • секс-
  • проститутки-
  • ракия-
  • менте-
  • строеж

Ракията-менте заплашва строителите. Последните ще минават на курс как да се пазят от венерически болести

Строителството на морската част на газопровода “Южен поток” у нас може да се отрази на “комерсиалните секс работници (КСР)”. Това е записано в допълнения доклад за въздействието върху околната и социална среда на проекта, публикуван днес. Той анализира как изграждането и експлоатацията на тръбата ще се отрази на живеещите и работещите около плажа Паша дере край Варна, където газопроводът ще излиза на сушата, отбелязва в. „Труд“.

“Комерсиалните секс работници”, които се срещат край бъдещата строителна площадка, са сред уязвимите групи от проекта. Голяма част от над 2000 работници, наети за изграждането на морската част на тръбата, ще са мъже, при това “неместни”.

“Сексуалната активност на работниците по време на отпуските и извън работното време има потенциала да причини или доведе до разпространението на инфекциозни болести, включително такива предавани по полов път, особено ако са налице лица, извършващи платени сексуални услуги”, пише в оценката.

Рискът се увеличавал от това, че КСР били жени с нисък социален статус, склонни да предлагат секс без предпазни средства като оръжие срещу конкурентите. Увеличеното търсене на платен секс можело да увеличи случаите на насилствено склоняване към проституция. Цитират се и случаи, в които сводниците извозвали с лодки проститутки до кораби край Варна. За да се намали негативното влияние върху “комерсиалните секс работници”, строителите ще минават през обучение за рисковете от болести предавани по полов път, ще им се раздават и безплатни презервативи.

Друг риск, свързан с поведението на работниците, са конфликти с местното население и противообществени прояви. Причината е, че в България “редовно се консумира алкохол и работниците ще имат възможност за лесен достъп до много видове алкохол, включително и нелицензиран такъв”. “Съществува потенциал за увеличен брой противообществени инциденти, ако работниците се отдадат на прекомерна употреба на развлекателни вещества при посещенията си в местните общности извън работното време”, пише в доклада.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитър

    2 0 Отговор
    Тези - “неместни” работници от къде ще дойдат?
  • 2 Ico Shanov

    1 0 Отговор
    по-добре тръбата в българия да влезе откъм бутгас