Last news in Fakti

4 Август, 2014 12:49 1 669 1

Йордан Цонев иска КТБ да отвори от 20 август

  • ктб

Самият председател на бюджетната комисия оправда предложението си с писмото от Европейската комисия

Депутатът от ДПС Йордан Цонев не успя да прокара на днешното заседание предложението си от 20 август собствениците на депозити в Корпоративно-търговска банка (КТБ) до 100 000 евро да могат да разполагат с парите си. Това трябваше да стане с промяна в Закона за гарантиране на влоговете, която цели изплащане на гарантираните депозити преди да бъде отнет лицензът на дадена банка.

Предложението гласи още, че няма да важи банковата тайна за лица, заемали държавни длъжности, които имат гарантирани влогове в КТБ и поискат да си ги изтеглят.

От БСП гласуваха "въздържал се". По думите на Петър Кънев от левицата подобно предложение има внесено от Янаки Стоилов и то трябва да бъде разгледано преди или заедно с това на Йордан Цонев.

Самият председател на бюджетната комисия оправда предложението си с писмото от Европейската комисия (ЕК), която призовава България да изплати по-бързо гарантираните депозити.

Политическите сили не се разбраха за актуализацията на държавния бюджет. Дори гласуваните разходи за здраве ще бъдат пренасочени за сметка на свиване харчовете на всички министерства с 5 на сто до края на годината, с изключение на социалните плащания и на парите за общините.

Решенията от тази сутрин ще се гледат в пленарна зала от 14 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 алкап

    0 0 Отговор
    тоа яко се е наакал