Last news in Fakti

27 Август, 2014 10:46 1 720 0

КЗП състави актове на търговци във Варна, Бургас и Пловдив

  • кзп-
  • актове-
  • търговци-
  • варна-
  • бургас-
  • пловдив

Инспекторите на КЗП проверяват за информация стоките

Три регионални кампании проведе Комисията за защита на потребителите (КЗП), при които провери спазват ли търговците правото на потребителите да получат информация за съществените характеристики и цените на предлаганите за продажба стоки и услуги. Проверките по кампаниите са извършени от инспектори във Варна, Бургас и Пловдив през изминалия месец.

В морската столица и звената на институцията от областите Силистра, Шумен, Разград и Търговище инспекторите са следили приоритетно спазват ли се от търговците изискванията за обозначаване на цените на продуктите и при обявяване на съобщения за намаление. Проверени са 162 обекта и са съставени 17 акта предимно за липса на цена за килограм при предлагането на опаковани храни, съобщиха от Комисията в отговор на въпрос какви са резултатите от проверките на Факти.бг.
Проверките в магазините за хранителни стоки по отношение обявяването на цените продължават и през този месец, като инспекторите прилагат тематичната кампания  „Спиртни напитки”. 

Регионалната дирекция на контролния орган в Бургас пък е извършила 94 инспекции в магазини, в които се предлагат текстилни продукти. Съставени са 4 акта за липса на информация за производител и вносител на стоките, както и за техните съществени характеристики.

В Пловдивска област инспекторите на КЗП са проверявали търговски обекти за мъжки, дамски и детски обувки. При извършените 145 проверки са съставени 8 акта за отсъствие на данни за производителя/вносителя и на пиктограми, от които потребителите се информират за вида на материалите, от които са изработени различните части на обувките.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА