Last news in Fakti

9 Септември, 2014 10:46 1 238 0

Шотландският референдум „потапя“ британската лира

  • лира-
  • паунд-
  • шотландия-
  • великобритания

Перспективата за появата на Шотландия като независима държава допълнително подклажда страховете на инвеститорите, които се тревожат за слабата икономика на ЕС

Шотландският референдум „потапя“ британската лира - 1
Снимка: АП/БТА

Британската лира падна до $1,6066 при отварянето на валутните пазари тази сутрин, отбелязва в. „Гардиан“.

Това е 10 месечно дъно, което се постига след обявяването на последните резултати за нагласите около насрочения за средата на септември референдум за независимост на Шотландия.

Анализатори дори очакват британската лира да падна и под $1,60.

Перспективата за появата на Шотландия като независима държава допълнително подклажда страховете на инвеститорите, които се тревожат за слабата икономика на ЕС, коментира Джонатан Съдейрия, дълър от Capital Spreads.

Икономическата перспектива за икономиката на континента все още продължава да бъде слаба и потенциалните последици от гласуването за Шотландска независимост засилва несигурност в Обединеното кралство, отбелязва Джонатан Съдейрия.

Противниците и привържениците на независимостта на Шотландия са с изравнени позиции. Това става ясно от последното проучване на TNS.  41% подкрепят и са против независимост на Шотландия, а 18% все още не са решили за коя от двете опции да подкрепят. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА