Last news in Fakti

6 Октомври, 2014 17:31 1 337 0

Русия предаде на Украйна споразумение за газа

  • русия-
  • газ

Европейската комисия е готова да гарантира погасяването на украинския дълг за руски газ в размер на $3,1 млрд.

Проект на протокола за възстановяване на доставките на руски газ за Украйна е подготвен и се разгрежда от Киев, съобщи енергийният министър Александър Новак по време на работната среща с премиера Дмитри Медведев. В момента Москва очаква отговора на предоставения документ.

Документът трябва да бъде подписан от Русия – Европейския съюз (ЕС) и Украйна. Александър Новак обяви, че на Киев е направена отстъпка от $100 и в момента цента е $385 за хиляди куб. метра.

Европейската комисия е готова да гарантира погасяването на украинския дълг за руски газ в размер на $3,1 млрд. , заяви руският министър на енергетиката Александър Новак в разговор с премиера Дмитри Медведев.

Несъмнено трябва да продължим да търсим компромис, но само с уговорката, че дълговете ще бъдат изплатени, заяви Медведев. Той посочи, че тристранните преговори между Москва, Киев и Брюксел засега имат положителен ефект.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА