Last news in Fakti

22 Октомври, 2014 11:28 1 072 1

Искат отделно министерство на туризма

  • туризъм-
  • министерство-
  • отделно-
  • бранша

Изискването е министърът да е експерт, разграничаващ се от управлението на туризма през последните 15 месеца

Представителите на най-влиятелните сдружения, членове на Националния съвет по туризъм, работещи за развитието на бранша у нас, се обединиха за създаване на Министерство на туризма. "Бихме искали то да бъде в квотата на най-голямата политическа сила, ако се стигне до създаване на коалиционен кабинет". Това се казва в писмо на туристическия бранш до лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

От бранша искат за министър на туризма да бъде номиниран човек, необвързан с корпоративни интереси, образован и енергичен, разумен и диалогичен. Да има визия и решителност за провеждане на политика за категорично разграничаване с политиката на управление на туризма през последните 15 месеца, за налагане на България като целогодишна туристическа дестинация, работейки в тясна връзка с браншовите организации; за превръщане на родните курорти в желани и предпочитани от българските туристи.

За заместник-министри трябва да бъдат издигнати професионално подготвени и компетентни експерти с конкретен опит в туристическата индустрия, разграничаващи се от практиката на управление на туризма през последните 15 месеца и подкрепени от браншовите организации, регистрирани в Националния туристически регистър.

„Категорично не бихме подкрепили в бъдещето ръководство на туристическата администрация заместник-министри от кабинета "Орешарски" и кабинета "Близнашки", заявяват от туристическия бранш.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Щерев

    0 0 Отговор
    Смехурковците пишат на Патиланчо - ГЕРБерските протежета в туризма пишат на вожда си. Пълна пародия! Къде бяха, когато толкова години се крадяха парите за реклама, туризма бе преместен в Пловдив, а негов шеф бе един козировач. Сега се сетили. Късно е вече за туризма, само за корпоративните им интереси да цицат от държавата са вечни.