Last news in Fakti

6 Ноември, 2014 20:31 884 0

Подкрепа за министерството на туризма

  • туризъм-
  • туристи-
  • министерство

Бизнесът настоява за приемане на цялостна стратегия за развитие на туризма у нас

Туристическият бизнес приветства обявеното от ГЕРБ намерение в бъдещото правителство да се създаде самостоятелно ресорно министерство. Индустрията от години осигурява близо 14 на сто от приходите в бюджета. Ангажиментите на българската държава за този период обаче са направо символични, смятат от Българската асоциация на туристическите агенции.

Туризмът, селското стопанство и преработващата промишленост са секторите, които могат да помогнат за излизане на страната от кризата.

Хотелиерите, ресторантьорите и туристическите агенции сами не могат да осигурят достатъчно средства за реклама на отрасъла. Все още няма стратегия за развитието на българския туризъм, както и отговор на въпроса: кой е националният ни туристически продукт, отбелязва ТВ7.

Бизнесът настоява традиционната ваканция на море и на ски да се допълни с балнео и СПА туризъм, с опознаване на културно-историческото ни наследство, с винен, поклоннически и етнографски туризъм.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА