Last news in Fakti

13 Ноември, 2014 16:28 1 524 1

"Видахим" АД може да спре работа заради дълг от НЕК

  • видахим-
  • ток-
  • нек-
  • въглища

Последните ни плащания към работниците са за септември

Най-голямото видинско предприятие – "Видахим" АД, може да спре работа заради забавени плащания от Националната електрическа компания. Задълженията възлизат на близо 19 млн. лева.

В сряда НЕК е превела малка сума от общо дължимите близо 19 млн. лева, с която от предприятието са закупили въглища. Те обаче ще стигнат едва за няколко дни, каза председателят на Съвета на директорите на "Видахим" и консултант по управлението във Видин Севдалина Димитрова.

Ще спрем до момента, в който съберем пари да си купим въглища, за да започнем една нормална работа. Няма да освобождаваме хора, така както бяха казали, че 600 души ще са на улицата. Не, няма да са на улицата. Започваме с ремонтна дейност по заводите, които се правят само в спряно положение, обеща пред БНР Севдалина Димитрова.

Последните ни плащания към работниците са за септември, уточни Севдалина Димитрова.

През последните два месеца има освободени, съобщиха на 29-и октомври от Бюрото по труда във Видин.

В отговор от Националната електрическа компания заявиха за "Хоризонт", че постъпленията им са малко и затова компанията не е в състояние да се разплаща с всички навреме. От НЕК уточниха също, че на 19-и септември са получили писмо от "Видахим" с молба 80 на сто от дълговете на НЕК към тях да се превеждат на фирма "Ритъм 4", към която "Видахим“ има задължения. За завода са станалите 20%, посочват от НЕК и уверяват, че към момента изпълняват това желание на "Видахим".

През последните два месеца има освободени – съобщиха на 29-и октомври от Бюрото по труда във Видин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 минувач

    0 0 Отговор
    Изкупуването на електричество от когенерация на цени 3-7 пъти по високи от АЕЦ е скрито субсидиране, плащано през цената на тока от всички потребители!!! В случая всички потребители издържат 600 души в неработеща фирма!