Last news in Fakti

17 Декември, 2014 18:26 2 212 0

Нова директна линия до Дубай

  • flydubai-
  • дубай-
  • софия-
  • летище
Нова директна линия до Дубай - 1
Снимки: М. Богданова ©

Две са вече авиокомпаниите, които предлагат директни полети от София до Дубай. След като на 29 октомври 2013 г. нискотарифната Wizzair откри директна линия от емирството, днес това направи и flydubai. На въпрос какво по-различно от Wizzair ще предложат на пътуващите до Дубай, Джейхун Ефенди – старши вицепрезидент на компанията каза: „Другият авиопревозвач, който предлага полети до Дубай, го прави от друго – централното летище на Дубай. Докато това, което ние може да предложим на пазара, е нова връзка с международното летище на емирството. Също така предлагаме и бизнес класа, както и връзка с екзотични дестинации, намиращи се в Близкия и Среден Изток, Африка”.

Около 60 пътници пристигнаха с първия полет от Дубай в София днес. Заради предстоящите Коледни и новогодишни празници от следващата седмица затоваренотта на полетите е почти 100%.

Цените на двупосочните билети до София в икономичната класа започват от 210 EUR с включен 20 кг. багаж. Това са промоционални цени за периода от 15 януари до 15 март 2015 г. Доста по-високи са цените на билетите за бизнес класа. Те започват от 1200 EUR с включен 40 кг. багаж.

Полетът от Дубай до София ще се извършва всяка сряда и неделя. Продължителността му е 5.45 часа, а кацането е в 14.40 часа. Обратният полет до емирството е с продължителност 4.40 минути, като часът на излизане е 15.40 часа.

София е сред петте дестинации, които flydubai открива през последните две седмици в Централна и Източна Европа. Нови маршрути има от Прага, Братислава, Сараево и Загреб.

За 2014 г. над 30 000 пътници са излетели от столичния аеропорт към дестинации в Персийския залив, като техният брой непрекъснато расте, споделят от летище „София”.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА