Last news in Fakti

6 Февруари, 2015 21:21 3 941 0

Най-големият самолет в света без VIP версия

  • а380-
  • пилот-
  • производство-
  • vip

Най-големият пътнически самолет в света – Airbus A380, няма да има VIP версия, съобщиха официално от компанията производител. Той беше поръчан от Ал Вадид ибн Талал Ал Сауд през 2007 г. по време на Dubai Airshow. Поръчката така и не беше потвърдена чрез сключването на договор. През 2011 г. принципът се отказа но намеренията си и от тогава Airbus търсеше нов клиент за VIP версията, но така и не успя да намери.

„Технически самолетът е готов за VIP вариант, но без съответният интериор това няма как да се случи. В момента машината се намира в хангарите в Тулуза”, уточни представител на Airbus.

В края на 2014 г. от Airbus Group съобщиха, че не изключват преустановяване на производството на А380. Причината е липса на реализиране на плановете. През 2000 г. концернът си беше поставил за цел да произведе 1200 броя, а към момента реализираните и направените поръчки са за едва 318 самолета. Около 40% от поръчките са на Emirates Airways. Европейският авиостроител смяташе за перспективен китайския пазар, но само една местна авиокомпания поръка А380 и то само 5 броя самолети.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА