Last news in Fakti

10 Февруари, 2015 19:27 12 223 6

Цветан Василев продаде стъкларския завод „Рубин“ в Плевен

  • цветан василев-
  • стъкларски завод-
  • рубин-
  • ктб-
  • стъкло

Цветан Василев продаде ключов актив от бизнес империята си - стъкларския завод „Рубин" в Плевен. Сделката е на стойност 25 млн. лв., съобщи в. „Преса".
В края на 2014 г. сградите, оборудването и земята са придобити от новоучреденото дружество „Рубин пропърти", след което са апортирани в капитала му.

Акционери в него са „Кепитъл инвестмънт" (с 99% участие) и физическото лице Йосиф Леон Узиел, който държи една акция. 99% от „Кепитъл инвестмънт" се притежават от 33-годишния Антоний Иванов, който е и изпълнителен директор на „Рубин пропърти".

За него няма данни, че има опит в индустрията. В регистрите Иванов фигурира само като собственик на „Про трейд България" - фирма с никакви приходи и 8000 лв. активи.
Стъкларският завод в Плевен беше съвместна инвестиция на Цветан Василев и бизнесмена Богомил Манчев. Собственикът на Корпоративна търговска банка купи предприятието през 2012 г. чрез близки до него фирми. Манчев влезе в „Рубин" през 2013 г.

Към есента на 2014 г. Василев притежаваше 80% от завода чрез „Витро инвест". Крайният собственик на „Витро инвест" е ключовата компания на Цветан Василев „Технологичен център - Институт по микроелектроника", която дължи над 300 млн. лв. на затворената КТБ.

Продажбата на завод „Рубин" означава, че синдиците на банката трудно ще съберат парите на кредиторите при предстоящата процедура по несъстоятелност.
„Рубин" работи добре в последната година, има поръчки и в него са заети близо 500 души.

Заводът е утвърден производител с над 40 годишен опит в производството на стъклен амбалаж. Заводът се намира в Централна Северна България в индустриалната зона на град Плевен и е обезпечен с добре развита пътно-транспортна мрежа, става ясно от сайта на компанията.

Производственият капацитет на завода е над 190 000 000 физически бройки стъклени опаковки годишно. Асортиментът включва бутилки с вместимост от 0,100 литра до 5 литра и буркани от 0,080 литра до 2,650 литра. „Рубин инвест” АД предлага над 400 различни артикула, които обхващат разнообразни по форма и вместимост бутилки в безцветно и зелено стъкло, предназначени за винарската, пивоварната, хранително-вкусовата промишленост, за производители на високоалкохолни и безалкохолни напитки, и голямо разнообразие от буркани за хранително-вкусовата и консервна промишленост.

Заводът разполага със собствен конструктивен отдел, чиято основна цел е индустриализирането на опаковките съгласно изискванията на клиента.
С цел достигането на световните стандарти за качество, „РУБИН ИНВЕСТ” АД е внедрил Система за Управление на Качеството, съгласно изискванията на международните стандарти ISO 9001:2008 и ISO 22000:2005.

Основни клиенти на завода са производители на вино, бира, високо и нискоалкохолни и безалкохолни напитки, консервирани храни и др. За качеството на нашите продукти ще получите отлични отзиви в Италия, Гърция, Турция, Македония, Молдова, Румъния, Сърбия, Косово, Израел,  Албания и др., като броят на страните, в които реализираме нашата продукция, непрекъснато нараства.

Целият технологичен цикъл през всички фази на производство до съхранението на продукцията се управлява и контролира от добре развита и непрекъснато обновяваща се информационна система.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    1 0 Отговор
    Не би ли трябвало да се блокират всички негови сделки?
  • 2 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    РЕМЕНЕ,РУМЕНЕ..........ЦЕЦКО се указа по-голямо л..но от теб!.........
    ......текста се превежда от определини хора!
  • 3 4АРЛИ ОВ4ЕВ

    1 0 Отговор
    То да само този завод на ЦЦЦЦЦ .ВВВВ а ми в момета КОРАБОСТРОИТЕЛНИЯ ЗАВОД се РЕЖЕ за СКРАП и се изнася за СЪРБИЯ / РУСЕ/ имали е някои да напише нещо по въпроса или да сподели този злодеи изяде хиляди хора без работа този завод правеше коРпаби за КИТАИ СССР ИНДИЯ идр.ами милярдите
  • 4 цецо сека4а

    1 0 Отговор
    На др. Ц .ВАЦИЛЕВ предлагам да му се направи БЮСТ ПАМЕТНИК и ТОИ САМИА ДА СИ ГО ОТКРИЕ В4ЕСТ НА НАИ ГОЛЕМИЯ ГРАБИТЕЛ ПЛАДНЕШКИ ЗА ВСИ4КИ ВРЕМЕНА ЕПОХИ на нас ТОВА и за ГИНЕС е МАЛКО
  • 5 ец

    1 0 Отговор
    Лъжете, лъжете! Купиха го хора на ББ. Котараците! И то с измама! Хайде четете! http://www.miroivanov.com/2015/02/blog-post_10.html
  • 6 Вили

    1 0 Отговор
    Този престъпник трябва да е в затвора вече. Това държава ли е? Очевадно е, че трупа кеш, за да подкупи цялата ни съдебна система и да излезе невинен накрая за най-големия и мащабен обир на годината. Защо му се позволява това? Бойко Борисов нали се прави на голям мъж, ами да се кача на самолета и да отива до Сърбия да го домъква тоя нещастник тук да го съдим. Какво ще му направят. Доритва го до българската граница и в България вече ще е подсъдим. Какво ще се жалва в съда за нарушаване на неговите права на измамник и престъпник?