Last news in Fakti

18 Март, 2015 15:31 1 571 3

Да не се засилват санкциите срещу Русия

  • ес-
  • русия-
  • санкции

Европейският Съюз е все по-малко склонен икономическите санкции срещу Русия да се увеличават. Доказателство за това са вече проведените с някои ръководители на държави членки срещи в Москва  и очакваните в скоро посещения на премиери на редица държави от ЕС в Русия, отбелязва агенция Bloomberg. Наскоро руската столица посетиха президентът на Кипър и италианският премиер, а през април се очаква Москва да посети министър-председателят на Гърция.

Унгария, Словакия, Австрия и Испания първоначално с неохота подкрепяха санкциите срещу Руската Федерация. Според бившият британски дипломат Иян Бонд, ръководителите на държавите членки на ЕС, които предстои да се срещнат на 20 март „няма да се съгласят с удължаване на срока на санкциите, а ще отложат колкото е възможно повече приемането на подобно решение”.

Словашкият вицепремиер Милослав Лайчак е на мнение, че най-подходящото време за приемането на такова решение ще е срещата на ЕС през юни.

Германия смята, че ако прекратяването на огъня в Украйна се спази, то има шансове санкциите да се намалят.

Въпросът за отношението на ЕС към Русия ще бъде обсъден на среща на 19 и 20 март. Тя е ще първата за тази година, на която ще се срещнат ръководителите на 28-те страни членки на Съюза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 emo

    0 0 Отговор
    samo na6te mi6ki si mal4at i 4akat kakvo 6te im naredqt otgore ZA ILI PROTIV. CARVULI
  • 2 Дядо Поп

    0 0 Отговор
    Тези санкции само ще направят Русия по-силна,имат си всички суровини и енергия за целта.
    А на Евро лидерите ще им уврат главите,че не трябва да дърпат магарето за опашката докато са зад него,ама някой ще духа супата
    за тези експерименти. Познайте ,кой?Ние.
  • 3 Истината боли

    0 0 Отговор
    Тези които им какво да продават са против естественно!

    Наще освен "Вълна по г.за" какво да предлжат? - Гъзопровод!

    Ту го строяли, ту го спират, после не са го спирали?!