Last news in Fakti

20 Март, 2015 18:02 1 188 0

Плевнелиев назначи Димитър Георгиев за шеф на ДАНС

  • димитър георгиев-
  • росен плевнелиев-
  • данс-
  • шеф

С указ от 18 март тази година президентът Росен Плевнелиев назначи Димитър Георгиев за председател на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС).

Назначението на председателя на ДАНС, както и на главен секретар на МВР, бяха съгласувани с държавния глава по време на срещата му с министър-председателя Бойко Борисов на 6 март в рамките на месеца на политическите консултации на „Дондуков“ 2.

Факти.бг припомня, че на 18 март правителството предлага на президента да назначи Димитър Георгиев за председател на ДАНС.

Димитър Георгиев е завършил ВВТУ „Тодор Каблешков”, а по-късно и ЮЗУ „Неофит Рилски”, от където има магистърска степен по икономика. От октомври 1995 г. до ноември 2005 г. работи като разузнавач и инспектор в Националната служба за сигурност при МВР. След това става съветник на главния секретар на МВР с ранг на полицейски комисар. От ноември 2006 г. до януари 2011 г. е директор на дирекция „Международно оперативно полицейско сътрудничество”, след което – до 28 май 2013 г. заема поста заместник-министър на вътрешните работи. В периода октомври 2013 г. – април 2014 г. е консултант по въпросите на сигурността на Телекомуникационна компания „Глобул”, а от 1 май 2014 г. заема длъжността директор по сигурност на Комуникационна компания „Теленор България”.

Пред журналисти в Австрия Плевнелиев оцени позитивно кандидатурата на Георгиев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА