Last news in Fakti

22 Март, 2015 20:52 1 363 0

Норвегия увеличава доставките на газ за ЕС

  • норвегия-
  • газ-
  • ес

Проблемът с доставките на синьо гориво се появяват не за пръв път през последните няколко години

Норвегия обмисля да увеличи доставките на синьо гориво за  Европейския съюз (ЕС), съобщи РИА Новости. Агенцията се позовава  на изказване на министъра на външните работи Берге Бренде.

„В момента Русия доставя 30% от газа в ЕС, а ние 20%. В близките  години можем да увеличим износа към Стария континент. По този  начин Норвегия може да даде принос в енергийната сигурност на  Общността.“ Тези планове е разкрил Берге Бренде в Брюксел по време  на обсъждане на енергийната сигурност на съюза, което се е  състояло на последния Европейски съвет.

На форума беше решено да се ускори изграждането на Енергиен съюз,  който да гарантира сигурността на Общността от руските газови  доставки.

Проблемът с доставките на газ се появяват не за пръв път през последните няколко години.
Русия е голям доставчик на природен газ за Европа, като доставя една четвърт от търсенето на континента. Ройтерс припомня, че ежедневният обем на доставки на синьо гориво от Русия за страните от Европа е 270 млрд.куб метра газ за сума не по-малка от $100 млн. на ден.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА