Last news in Fakti

20 Април, 2015 15:30 1 637 0

Русия налага санкции в банковия сектор срещу 41 държави?

  • русия-
  • банки-
  • санкции-
  • държави-
  • банковия сектор

Санкциите са свързани с дейността на фирми или физически лица, жители на страни, които са приели санкции срещу Русия

Русия налага санкции в банковия сектор срещу 41 държави? - 1
Снимка АП/БТА

Руските банки са задължени да информират службата за финансов мониторинг за всички сделки и финансови операции на компании и физически лица, които са жители на страните, въвели санкции срещу Руската федерация. Това съобщава руският вестник "Известия", позовавайки се на писмо изпратено от Росфинмониторинг.

В списъка със санкционирани са и страни, които подкрепят тероризма, наркотрафика и не се противопоставят на корупцията. Става дума общо за 41 страни, сред които и България, съобщава Интерфакс.

В списъка на Росфинмониторинг попадат САЩ, Канада, страните от ЕС (28 държави), Австралия, Норвегия, Иран, Сирия, Судан, Нова Зеландия, Аржентина, Мексико, Швейцария, Северна Корея и Ямайка.

Ако някоя банка пренебрегне изискването за информиране, действията му биха били в нарушение на закона и рискува отнемане на лиценза. „ За противодействие на легализацията на доходи, получени по престъпен път и за финансиране на тероризма.“ Сделките на клиенти от новия "черен списък" се разглеждат като "съмнителни" и не се препоръчват за извършване от банките.

По- късно днес представител на руската служба за финансов мониторинг опроверга информацията, че са били въведени банкови санкции срещу страни, които прилагат наказателни мерки срещу Русия, предаде Интерфакс.

Според служителя на регулатора информацията, която е била качена на сайта на службата, не е изтълкувана правилно. „Тя не се отнася за банките, които не подлежат на контрол от страна на службата за мониторинг“, посочил е представителят и е допълнил, че в публикуваното информационно писмо не фигурират никакви страни.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА