Last news in Fakti

22 Април, 2015 19:29 1 067 0

Несъстоятелността на КТБ вече е вписана в Търговския регистър

  • ктб-
  • регистър-
  • фалит

От БНБ информираха, че са получили решението на съда

Несъстоятелността на Корпоративна търговска банка вече е вписана  в Търговския регистър.
В него фигурират имената на временните синдици Росен Ангелчев и  Лазар Илиев, които се очаква да останат титуляри на поста. С  обявяването на несъстоятелността може да започне осребряването на  имуществото на банката.

От БНБ информираха, че са получили решението на съда, според  което за дата, от която Корпоративна търговска банка е обявена в  неплатежоспособност, се счита 6 ноември миналата година. Това  беше датата, на която Централната банка отне лиценза на КТБ.

Управителният съвет на БНБ, ръководен от върховенството на закона  и от обществения интерес, отне лиценза на Корпоративна търговска  банка АД, уточняват от Централната банка.
 
От днес започва да тече и двумесечен срок, в който кредиторите на  банката могат да подават искания вземанията им да бъдат признати  от синдиците.

След изтичането на този срок, синдиците имат 14 дни, в които да  изготвят три списъка – в първия трябва да бъдат посочени  кредиторите с приети вземания, във втория - кредиторите с  неприети вземания, а в третия – служебно приетите вземания. След  това започва да тече нов 14-дневен срок, в който недоволните  кредитори могат да подават възражения.

Кредитори, които са изтървали двумесечния срок за предявяване на  вземанията им, могат да го направят с установителен иск в  едногодишен срок от решението за откриване на производството по  несъстоятелност.

Освен това от днес всички вземания на кредиторите на КТБ в чужда  валута се превръщат в левове по днешния курс на БНБ. А всички  давностни и преклузивни срокове относно права на банката спират  да текат за шест месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА