Last news in Fakti

27 Април, 2015 18:46 8 608 6

Рекордно високо държавно финансиране за самолет

  • самолет-
  • субсидия-
  • държава

Русия е готова да подпомогне с 27 млрд. рубли руските компании, които се занимават с авиопроизводство. Решението е било прието на заседание при президента Владимир Путин в края на март, уточнява в свои материал руското издание „Комерсант”. Тогава е било определено и увеличението на капитала на Обединената авиостроителна компания (ОАК) със 100 млрд. рубли. Средствата са предназначение за строителството на граждански самолет тип SSJ-100.

По данни на изданието, подобна финансова инжекция досега не е получило нито едно машиностроително предприятие било то в сегашната, или в предишната икономическа криза, която е засегнала страната.

До момента подобна по размери държавна финансова подкрепа са получили само банките в рамките на програма за увеличение на капитала чрез облигационен федерален заем (почти 1 трлн. рубли).

Солидната финансова поддръжка на ОАК и най-вече за проекта SSJ-100, е свързана с това да се повиши търсенето на този тип самолет и то именно по време на криза, коментира изданието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коми85

    1 3 Отговор
    Е че те 27 милиарда рубли са около 500 хиляди Евро ?
    Не е кой-знае колко, Той пу.ин даде 40 милиарда евро за Сочи
  • 2 М91

    2 0 Отговор
    Нещо ти е грешна математиката. 27млрд. рубли са около 950 млн. лева
  • 3 onq s konq

    2 2 Отговор
    Рашъна ако преди е ходел с една чанта на "супера",сега ще ходи с две чанти...рубли:)

    Коментиран от #4

  • 4 Шабан

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Чувал съм че някои рашъни са си татуирали лика на пу.ин на г.за !!
    По 1 лик от двете страни
    :-))

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Чунчо

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Шабан":

    Явно това са хора дето си показват задните части преди
    да им влезне нещо отзад.
  • 6 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Шабан":

    Ами супер е,эащото ако татуировката е поставена на точното място на седалищния мускул,при ходене буквално оживява.А в случая Путин ще може да си отваря и эатваря устата,все едно обяснява на 3апада как в Крим няма иэобщо руски войски!