Last news in Fakti

28 Април, 2015 09:45 2 791 6

Чуждестранните авиокомпании напускат Русия

  • русия-
  • авиокомпания-
  • отлив

Причина за намаляване броя на полетите на чуждестранните авиокомпании за и от Русия е, че по-малко руснаци пътуват зад граница, както и че намалява броят на бизнесмените, които посещават страната.

Милиони долари инвестираха през последното десетилетие три големи руски летища, за да са в крак с най-новите изисквания относно наземното обслужване и състоянието на пистите. Днес, обаче въздушният трафик намалява, тъй като рецесията бие по потребителите, а изолацията на Русия се задълбочава.

За пръв път от времето на „Студената война” Delta Air Lines – единствената американска авиокомпания, която лети от САЩ до Русия, заяви миналата седмица, че съкращава летните и есенните си полети по дестинацията Ню Йорк-Москва. Така на практика остават полетите само през зимния сезон.

По-малко полети за и от Москва през последните месеци реализират Qatar Airways и Etihad Airways. Air India намали до два пъти в седмицата полетите си от Делхи до Москва, а Cathay Pacific Airways заяви, че прекратява полетите си до Москва през юни. Austrian Airlines и CSA Czech Airlines също съкратиха полетите си в Русия.

Оттеглянето на чуждестранните авиокомпании от руския пазар се отразява благоприятно на Аерофлот, който за първото тримесечие отчете ръст от 7.2% в броя на превозените пътници. От авиокомпанията заявиха, че отслабването на рублата й дава „частично конкурентно предимство”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 0 Отговор
    Руснаците сериоэно са се эаели да докажат на света че колкото са по-эле,толкова са по-добре.А който се осмели да се съмнява-мащабни военни учения покрай границите му:)

    Коментиран от #3

  • 2 любител

    0 0 Отговор
    Да доказват колко са добре като са зле?!

    Всички се махат от там ти ще ни обясняваш колко са добре, еми не са добре и никога не са били!
  • 3 СОМАТ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    към коня на оня, Русия прави мащабни учения на своя територия, за разлика от държавите на тия, които ти плащат .Те задължително правят учения на чужда територия!
  • 4 готино

    0 0 Отговор
    а сега кво тана....?-лелиии то русия май ще стане задунайска губерния....!-рубли един чувал за да вземеш за тях една пачка от 10хиляди долара...?!-путин-разпутин ще бастиса икономически държавата щом всички западни фирми се чупят оттам??-и после кой виновен пуси-раят и опозицията и ще изпрати ОМОН да им нашокат репите?!?!-е те тая държава много взе да ми харесва и се чудя и се мая дали да не имигрирам там...сериозно ви говоря!-както се казва какво му трябва на човека 1-една хубава маша-мамашенка 2-хубава рука водка двойно рафинирана плюс сельодка 3-нова лада нива или уазка за лов и риболов и 4-пълно подчинение лоялност и респект към бащицата Путина!!!!!
  • 5 Бай хой

    0 0 Отговор
    Тия дето харесват боко тиквата май четат само заглавието. Съдържанието е че някои хамерикански компании са НАМАЛИИ полетите и това най-вероятно е че те самите са в криза.

    И рублата май си възвърна половината от загубеното и то при ниска цена на петрола което значи това което ви плаши.

    Не плачете за Руснаците защото Путин им индексира заплатите и пенсиите и на практика те получават много повече от гладниците като на градешкия с катъра и съществата от протестна мрежа.
  • 6 Киро

    0 0 Отговор
    Путин им индексира заплатите и пенсиите и на практика те получават много повече от

    =========

    Колко е лесно да си ..п, не ти се налага да мислиш, чуваш нещо от посока Масква и хоп - истина е!

    И как точно Путин "индексира" заплатите на работещите в частния сектор??
    И пенсиите ли увеличи два пъти?

    Нещо май глупости само си написал, а?