Last news in Fakti

13 Май, 2015 03:01 14 853 18

Производителят на танка Армата върви към фалит

  • танк-
  • армата-
  • танк армата-
  • фалит

Възхваленият от руските военни танк Армата, който беше показан на парада за 9 май може да остане с произведените до момента образци.

Причината са подадените от руската Алфа банк два иска за блокиране на сметки на компанията производител - „Уралвагонзавод”. Експерти посочват, че следващата стъпка е да се иска обявяване в несъстоятелност. Банката е готова да прибегне до този мерки, за да събере дълговете си, пише РБК.

„Коммерсант“ припомня, че руското правителство дори включи „Уралвагонзавод“ в специална програма за държавна подкрепа на предприятията от отбранителната индустрия.

Първият иск е за две суми на над 6 млрд руб. ($ 118 млн.) и $39,7 млн. Той е подаден на 14 април и ще се гледа на 27 май. Вторият е от вторник и е за 523,5 млн рубли ($10 млн.).

В навечерието на парада влиятелният в. „Уолстрийт джърнъл“ разкри, че самият руски генералитет е свил поръчките за новия танк.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    10 0 Отговор
    В Нижний Тагил правят цистерни, вагони, мутриси, не само танкове. Заводът има световни рекорди за произведени вагони и талиги, няма да го оставят да фалира. 160млн. долара са майтап работа. Това са 10 танка. Все някой генерал ще се почеше по главата, че му трябват не 10, а 200 танка и работата готова.
    Седнал Комерсант рев да реве- п...растка газета.

    Коментиран от #2

  • 2 правопис

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    Мотриси.
  • 3 КПСС БКП

    0 0 Отговор
    Ей и при тях ли се краде?
  • 4 Класата

    1 3 Отговор
    Тагил вече уволниха 5000 работници, точно преди 9-ти май. С Праздником!
  • 5 хахаха

    0 4 Отговор
    ъзхваленият от руските военни танк Армата, който беше показан на парада за 9 май може да остане с произведените до момента образци.

    Причината са подадените от руската Алфа банк два иска за блокиране на сметки на компанията производител - „Уралвагонзавод”. Експерти посочват, че следващата стъпка е да се иска обявяване в несъстоятелност. Банката е готова да прибегне до този мерки, за да събере дълговете си, пише РБК. Без коментар.........
  • 6 Shmeker

    8 0 Отговор
    Пичове, гледайте нашата държава. Не ги мислете руснаците.
    Тук колко заводи фалираха и колко хора са с десетилетия без работа?
  • 7 гост

    1 6 Отговор
    Дано всички да фалират... на никои не му трябва воина или битки...
  • 8 Киро

    5 5 Отговор
    МУХАХААХХА!

    Днес ще бъде черен ден за тролещите атакаджии!

    Коментиран от #15

  • 9 onq s konq

    2 6 Отговор
    Толкова си могат руснаците,толкова си правят-все пак имат эаповед "отгоре" да се опитват непрекъснато!Не виждам обаче какъв е проблема да сключат договор с НАТО эа охрана на грениците им срещу эаплащане примерно с нефт?!Няма нищо срамно-в края на краища всичко е биэнес.
  • 10 Чибурашка

    3 3 Отговор
    Бл...вете са въздух под налягане!
    На гол тумбак - чифте пищови!
  • 11 Факт:

    5 0 Отговор
    При така стеклите се обстоятелства на "Алфа" банк и остава не повече от 6 месеца живот, в най добрият за тях случай до 1 януари 2016 г. когато влиза в сила законопроекта за "национализация" на Централната банка на РФ
  • 12 иванушка глупака

    1 4 Отговор
    по - смешен танк не бяхме виждали още на репетицията се разкапа ха ха ха ха
  • 13 гост

    2 2 Отговор
    Танка не е лош,но е танк! Ако не сте забелязали от 15-тина години няма разработки на западни танкове.Съвременната война се води от въздуха,да не кажа от космоса.Никакви брони и защити не променят факта,че той е голяма и сравнително бавна мишена,която е много лесно да се неутрализира със съвременните оръжия.Единственото приложение е прочистване на поразени с други средства територии,а там са достатъчни и доста по стари модификации.
  • 14 tralala

    6 0 Отговор
    На репетицията ниакъв танк не се е развалял, цялото беше PR акция и ако гледате видеото, ще видите, че никой не тегли танка, а след малко си тръгва сам, като дори не гаси двигателя.
    На някои от пишештите тук обаче не им достига ум за да схванат подобни похвати. Прочетете някоя книга, за предпочитане от дебелите и елате пак да пишете, след 10 - 20 години...

    Коментиран от #16

  • 15 по темата

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Киро":

    Що бе кире, Боко да не те е подпрял Отзаде, че си се наперил кат гербер в партер?
  • 16 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "tralala":

    Кой си ти, че книги ще трябвало да четем, че чак 20 години и тогава да ти идваме? ПР било, щото хората нямат ръце да напишат в ютуб и да видят как го теглят като магаре на мост. И не става дума за репетицията а точно за парада. Спря си на средата като пич и всички започнаха да го заобикалят, после дойдоха някакви пагони и почнаха да го оглеждат. Не знам какво е счупил, но според мен беше нещо по скоростите, щото после не искаше да помръдне като го дърпаха.
  • 17 хххххххх

    6 1 Отговор
    пак поръчково изпълнение,кой измисли тая глупост,кой ви плаща за това САЩ или реформаторите Мигленчето
  • 18 Десислава Димитрова

    1 4 Отговор
    в рамките на месец високотехнологичните руски експонати си показаха възможностите.
    прехвалените ракети :https://www.youtube.com/watch?v=azdttf8bz20
    противосамолетна система на парада на победата https://www.youtube.com/watch?v=4Wa2NrtTaPc
    космически кораб https://www.youtube.com/watch?v=gDeAkiM1Im4