Last news in Fakti

26 Май, 2015 17:42 991 1

Димитър Радев е кандидатурата на ГЕРБ за БНБ

  • димитър радев-
  • кандидатура-
  • герб-
  • бнб

Димитър Радев е кандидатурата на ГЕРБ за БНБ. Кандидатурата бе представена от председателя на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова от ГЕРБ на среща в парламента с депутати от Реформаторския блок (РБ).На срещата присъстваха зам.-председателите на ПГ на РБ Корман Исмаилов и Мартин Димитров, както и депутатите от групата Димитър Делчев и Антони Тренчев.

Радев вече се е срещнал с представители на Патриотичния фронт.

В момента Радев е ръководител на мисията за техническа помощ за страни от Източна Европа, Централна Азия, Близкия Изток и Африка в МВФ. Димитър Радев има 21-годишна кариера в Министерството на финансите. Бил е заместник-министър на Димитър Костов (настоящ подуправител в БНБ), а също и на Муравей Радев от правителството на Иван Костов.

Предстоят срещи и с останалите парламентарни групи. "Търсим максимална подкрепа, консенсус за избирането на управител", заяви Стоянова.

Менда Стоянова заяви, че ако се постигне съгласие от политическите сили около номинацията на Димитър Радев, е възможно в едномесечен срок да бъде избран новият управител на БНБ.

Депутатът от РБ Димитър Делчев заяви, че на срещата с Радев са разговаряли за банковия надзор, за еврозоната и по други теми. На въпрос дали РБ ще подкрепи кандидатурата на Радев или ще издигне своя кандидатура, Делчев заяви, че е много рано, за да отговори.

Ще информираме останалите колеги от парламентарната група, ще обсъдим и ще изработим наша позиция, каза той.

Мандатът на сегашния управител на БНБ Иван Искров изтича през октомври 2015 г., но нов управител може да бъде избран три месеца по-рано.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КИРО

    0 0 Отговор
    ПРЕДЛОЖЕН ОТ МЕНТА СТОЯНОВА ,ДЕМЕК НЕ СТАВА